Pünkösd és Gyermeknap a Dumtsán

2024. május 15.

Összesen 25 kézműves mutatkozik be május utolsó két hétvégéjén a szentendrei Dumtsa Kézműves Kirakodón: a pünkösdi hosszúhétvégén, május 18-tól 20-ig a sokszínűségé lesz a főszerep, míg május 25-26-án a Gyermeknap alkalmából a kínálatot úgy állította össze a szervező Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft., hogy a legkisebbek számára is kínáljanak kézműves meglepetéseket. A vásár 10-től 18-ig várja a látogatókat.

 

Pünkösdkor válogathatunk az egyedi kenyereszsákok, számtalan ékszer, horgolt ruhák és topok, antikvár könyvek, táskák, ezüst kiegészítők, kerámiák vagy éppen parfümök között. Gyermeknapkor pedig zsűrizett, természetes alapanyagokból készült kézműves babák és játékok, elragadó, finom textilekből készült állatkák, egyedi fajátékok, gyerekeknek készült hátitáskák és tornazsákok, letisztult baba-mama-gyermek kiegészítők, gyermekeknek készült lakásdekorációs tárgyak, valamint mágneses játékok közül is válogathatunk!

Az évek óta megrendezett vásár idén is húsvétkor debütált a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. szervezésében, és egészen október közepéig kínálja hétvégente művészek alkotásait a Szentendrére látogatóknak, akik az ezerarcú városban szerzett élményeik mellett kézműves és iparművészeti termékekkel szeretnének hazatérni. A termékek ráadásul a legkülönbözőbb technikákkal, anyagokból készülnek: például fából, ezüstből is.

 

Kiállító brandek a pünkösdi hétvégén – május 18-20:

Silverati, KADA Design, Kalmiandigyöngy, nellimorva, GreenBeep – zero waste, OGtextilArt, Sparkle-ékszerek, Kristina Bolya, Muhurta Design, NünüCermaics, Biblioman Antikvárium, Gálffy Ildikó Kerámia, Mátis Zománc, INDA-la Horgolt ruházat, Hímeske, Norubag, Albrecht Emese, Painted City

 

Kiállító brandek a gyermeknapi hétvégén – május 25-26:

Kalmiandigyöngy, nellimorva, Szentendrei Szappan Manufaktúra, Sparkle-ékszerek, Kristina Bolya, Bodnár Irén babakészítő, Biblioman Antikvárium, INDA-la Horgolt ruházat, Apróka Varróka, Bahama Mema, Fancy Flea Design, Zomaja, Textilfészek, Beyabou


A kézműves vásár elnevezése Dumtsa Jenő előtt tiszteleg: Szentendre első és máig legnagyobb hatású városvezetőjét 1872. április 9-én választották polgármesternek.

A vásár májusi kiállítói már ugyan kiválasztásra kerültek, de a szervezők továbbra várják a júniustól kiállítani vágyók jelentkezését, akik Szentendrén szeretnék megmutatni alkotásaikat.

 

A szervezők a változás jogát fenntartják.