Tematikus séták

  • „Városismereti séta: átfogó kép Szentendréről”

Először jár városunkban és szeretne minél többet megtudni róla – nem olvasva, hanem élőben egy kellemes séta keretében? Esetleg szeretne iránymutatást kapni, hogy érdeklődési körének megfelelően mit érdemes megnéznie a továbbiakban? Talán itt lakik és mindig is tervezte, hogy bővebben megismerné Szentendre történelmét, legendáit, nevezetes épületeit és múzeumait? Érdekli, hogy honnan is ered a „Szentendre, a festők városa” elnevezés? Vagy hogy mi a története a sok különböző felekezetű templomnak?

Mindezekre választ kaphat, aki részt vesz városismereti sétánkon. Várjuk szeretettel!

 

Magyar nyelvű városnézés: bruttó 2.500 Ft/fő

Iskolás csoportok részére 18 éves korig: bruttó 2.000 Ft/fő

1,5-2,5 óra

 

  • Idegen nyelvű városnézés

Német / angol / francia nyelveken: bruttó 3.500 Ft/fő

1,5-2,5 óra

 

  • „Szentendre a Dunáról nézve”: Duna séta

Sétahajózással egybekötött városnézés

A magyar/idegen nyelvű sétánk árához még hozzáadódik a sétahajó díja.

Szentendre kialakulása, fejlődése, kereskedelme, ivóvízellátása, művészete … – egyszóval lüktető élete – ezer szállal kötődik a Dunához. Tartson velünk és ismerje meg történelmünk, legendáink, népszokásaink ezen szeletét! Indulás a Tourinform Irodából gyalog, majd egy órás könnyed séta után a Riverside Úszóműtől hajón folytatjuk utunkat.

Elhajózunk Szentendre partjainál és egy rövid fotózkodás, kődobálás erejéig a Szentendrei-szigeten is kikötünk.

Időtartam: 100 perc

 

Magyar nyelvű Duna-séta: bruttó 2.500 Ft/fő + a sétahajó díja, mely a hajón fizetendő (bruttó 1.500 Ft/fő)

Idegen nyelvű Duna-séta: bruttó 3.000 Ft fő + a sétahajó díja, mely a hajón fizetendő (bruttó 1.500 Ft/fő)

 

  • Fesztiválséták (pl. „Kismúzeumok/kisgalériák”, „Kézműves műhelyek”) és „Városháza a pincétől a padlásig” c. program:

Magyar nyelvű program: bruttó 2.500 Ft/fő

 

 

  • „Bükkös-tanösvény nyomában”

Szentendrén torkollik a Dunába a Bükkös-patak, mely a Pilis/Visegrádi-hegység leghosszabb, legbővizűbb vízfolyása. Városi szakaszán az Élő Táj Egyesület 2006-ban egy kiváló tanösvényt hozott létre, melyre ez a séta is épül. Gyalogos vagy biciklis túránk során az első 6-7 táblával ismerkedünk meg, melyekből rengeteg információval gazdagodhatunk a környék természeti adottságait, a patak élővilágát, a lakók szokásait vagy a régi korok ide kapcsolható történelmét illetően.

gyalogos / biciklis

 

Magyar nyelvű program: bruttó 2.500 Ft/fő

 

  • „Szentendre a Millennium korában” – Kosztümös séta a város első polgármesteréhez

Időutazás 1896-ba, napernyős korzózás, teázás egy polgári szalonban, korabeli képeslapok és megannyi meglepetés… Mindent azért nem szeretnénk elárulni, de az biztos, hogy több érzékszervünket használva e hosszabb séta végére teljesen a századforduló Szentendréjének atmoszférájába burkolózunk majd!

Időtartam: 2,5 óra

Maximális létszám: 25 fő

Találkozó helyszíne: Városi Tömegközlekedési Múzeum (Szentendre, Dózsa György út 3.)

 

Magyar nyelvű program: bruttó 2.500 Ft/fő + a belépődíj a Városi Tömegközlekedési Múzeumba, mely a múzeumban fizetendő (bruttó 900 Ft/teljes árú, bruttó 450 Ft/kedvezményes).

 

  • Városismereti séta és ehhez kapcsolódóan tárlatvezetés a Ferenczy Múzeumi Centrum kiválasztott állandó kiállításán. (A Gyűjtemény, Barcsay Jenő, Czóbel Béla, Kovács Margit, Vajda Lajos.)

 

Magyar nyelvű program: bruttó 3.000 Ft/fő + a kedvezményes belépődíj a múzeumba, mely a múzeumban fizetendő (bruttó 1400 Ft/fő/teljes árú, bruttó 700 Ft/fő/kedvezményes)

Idegen nyelvű program: bruttó 3.500 Ft/fő + a kedvezményes belépődíj a múzeumba, mely a múzeumban fizetendő (bruttó 1400 Ft/fő/teljes árú, bruttó 700 Ft/fő/kedvezményes)

 

  • Nagy Szentendrei Műkincsrablás

Csapatépítő tréning

Szentendre méltán viseli a „Festők Városa” címet, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az itt található sok múzeum, képtár, magángaléria. Sajnos azonban itt is történnek rablások, bűntények…

Munkatársaikkal, barátaikkal együtt egy kalandokban bővelkedő nyomozásra invitáljuk Önöket, melynek során segíthetnek megtalálni egy ellopott műtárgyat és leleplezni a tettest!

Természetesen a jutalom sem marad el, miközben megismerhetik a város néhány illusztris helyszínét.

Kombinációs készség, strapabírás előnyt jelentenek!

 

Magyar vagy idegen nyelvű program: bruttó 3.000 Ft/fő