Bemutatkoznak a Dumtsa Kézműves Kirakodó árusai: Norubag

2024. április 26.

„Nagyvárosokban éltem, dolgoztam, közlekedtem, ezért készítek olyan táskákat, amelyek színvilágukat, praktikusságukat tekintve megfelelnek a nagyvárosi élet követelményeinek, vízállóak, strapabíróak, színesek, innen az urban style kifejezés” – meséli Burges Veronika, a Norubag megálmodója.

 

 

Táskáid sajátja, hogy színes anyagokkal dolgozol. Mi inspirál a táskák készítésénél? 

Táskáim készítése nekem egy különleges lehetőség a kreativitásom megélésére. Figyelem a világot, a természetet körülöttem, a saját belső világomat, a természetemet, és ha felbukkan egy ötlet, ami egy táskában manifesztálódhat, mind formailag, mind a színvilágát tekintve, akkor leülök, megtervezem és megcsinálom. Nem nagyon dolgozom megrendelésre emiatt, mert a táskák készítése nagyon személyes folyamat a számomra.

 

Honnan szerzed be a termékek alapanyagát? Milyen különlegességet lehet elárulni a termékekről?

Az alapanyagok kiválasztásánál az egyik fő szempontom, hogy vízálló, erős anyagok legyenek, amit mentett bőrökkel kombinálok, felkészítve a táskát a hosszú használatra. Beszerzési forrásaim több éves kutatómunka eredményei.

 

Mely termékeidet szeretik a legjobban a Dumtsa Kézműves Kirakodón járók?

A szeretett Dumtsa sétányunkon még csak párszor voltam kiállítóként, gyűjtöm a tapasztalatokat a vásárlói igényekkel kapcsolatban, de úgy tűnik, hogy nem lesz elég csak a kisebb táskáimmal megjelenni, sok érdeklődő mondta el vágyait mindenféle méretű táskákra.

A Dumtsán emiatt is szeretek eltölteni pár hétvégét a hömpölygő, színes tömegben, szeretek beszélgetni a táskáimról, megmutatni őket az embereknek, sokkal érdekesebb így népszerűsíteni, eladni is, mint a webes felületeken.

 

Miként kerültél közelebb a kézművességhez, milyen munkákkal kezdted a pályafutásodat?

Divattervezést tanultam, mindenféle textiles munkáim voltak már, de legjobban táskákat szeretek kitalálni és készíteni, nagyon inspirál például a japán csomagolástechnika, a formatervezés is, aminek elemeit a kezdetektől beépítem a munkáimba. 2012-ben kezdtem el a táskamodellek fejlesztésével és elkészítésükkel foglalkozni, amit Berlinben és Budapesten, egy ideje Szentendrén csinálok. Nagyvárosokban éltem, dolgoztam, közlekedtem, ezért készítek olyan táskákat, amelyek színvilágukat, praktikusságukat tekintve megfelelnek a nagyvárosi élet követelményeinek, vízállóak, strapabíróak, színesek, innen az urban style kifejezés is a leírásaimban, és ezért is készítek többek között biciklis és laptoptáskákat.

 

Honnan inspirálódsz, és mi a te kedvenc mintád, alapanyagod?

Szeretek anyagokat menteni, gyűjtöm a jó minőségű, használt bőröket, vízálló anyagokat, mint például a kevlar, a tarpaulin, az egyéb vízhatlan textilek, ezeket használom fel a táskáimhoz a vadiúj vízlepergető textíliák mellett.

 

instagram.com/norubag