Bemutatkoznak a Dumtsa Kézműves Kirakodó árusai: NünüCeramics

2024. május 14.

„Grafikáimmal igyekszem mosolyt csalni az emberek arcára” – mondja Müller Krisztina, a NünüCeramics megálmodója, akinek a Dumtsa Kézműves Kirakodón a saját maga által kikísérletezett anyagokból készült bögréi izgalmas felirataival, kedves mintáival a járókelők nagy kedvencei.

 

 

Saját készítésű kerámiákat mutatsz be a Dumtsa Kézműves Kirakodón. Mikor és miként kezdtél kerámiákkal foglalkozni?

Már gyerekkoromban kerámiaszakkörre jártam Keszthelyen, és már ott elhatároztam, hogy keramikus leszek. Tehát több mint 30 éve kerámiával foglalkozom, és még mindig izgalmasnak találom.

 

Milyen termékeket láthatunk a sátradban ezen a hétvégén?

Minden termékemet kézzel, korongon készítem, és egyesével, kézzel festem és mázazom, majd 1070 Celsius-fokon égetem őket. A mostani hétvégén is viszek magammal bögréket többféle méretben, müzlis és mélytányérakat, fogkefetartókat, szappanadagolókat, fakanál- és telefontartókat, kaspókat, valamint még sok minden mást.

Miért szereted a Dumtsát, mit ad neked a vásár?

Körülbelül 9-10 éve árulok a Dumtsán, már az utca részének érzem magam. Különösen jó lehetőségnek tartom, hogy akár minden hétvégén kint lehetnek a művészek! Ez egy szuper lehetőség főként a helyieknek.

 

Mely termékeidet szeretik a legjobban a vásárban?

Mivel bögrékből van a legnagyobb választék, és mindenki talál magának valami olyan feliratost, amelyik hozza közel áll, ezért ezt keresik a legtöbben.

 

Mely termék a te saját kedvenced?

A szappanadagoló: praktikus kis darab, és mosogatószert vagy testápolót is lehet beletenni.

 

Milyen alapanyagokat használsz, honnan meríted az inspirációt a mintákhoz?

Speciális agyagot és általam kikevert mázakat használok, amiket kikísérleteztem

ezen a hőfokon, így mosogatógépbe is betehetőek ezek az eszközök. Az inspirációt az élet, a mindennapok és a lányaim adják. Grafikáimmal igyekszem mosolyt csalni az emberek arcára.

 

A NünüCeramics március óta webshopon is elérhető: https://nunukeramia.hu/