ÚJRA! Vízi tárlatvezetés Vincze Ottóval a River-pool dunai installációban

2016. augusztus 09.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál idején – augusztus 27-én délután 17:00 és 19:00 óra között – is lesz újból „vízi tárlatvezetés”, mely során Vincze Ottó Munkácsy-díjas képzőművész saját maga meséli el az érdeklődők számára a River-pool időszaki térinstalláció történetét.

A csónak egyszerre max. 6 vendég befogadására képes. Egy vezetés kb. 35-40 perc. A vezetésre kizárólag a Tourinform irodában lehetséges jelentkezni előzetesen. Részvételi díj: 1500 Ft/fő. További információ az iroda elérhetőségein kérhető: +36 26/317965 vagy tdm@szentendre.hu. (Az előfoglalás is ezen elérhetőségeken lehetséges.)


A méretes biliárdgolyókká alakított hajózási ütközőbóják a víz mozgásának engedve hol lágyan ringatóznak, hol pedig a hullámmozgásokat követik, amiket az elhaladó hajók keltenek a folyó felszínén. Az alkotás nagy kiterjedésű, levegősen könnyed, ami kifejezetten erre a helyszínre készült, a spontán elhelyezkedés érzetét kelti, és első látásra inkább hívogató játéka a szemnek, mintsem nehéz feladványokat tartalmazó szellemi tréning. Az installáció az egykori szentendrei kikötő helyének közelében került vízre, megjelölve azt a partszakaszt, ahonnan egykor a város vízi úton kereskedelmi kapcsolatot tartott Európa távoli pontjaival.