Vendégségben az Úrnál – pályázati felhívás

2021. augusztus 02.

83 év után ismét Magyarország ad otthont a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amely történelmi pillanathoz a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a MANK Nonprofit Kft. és együttműködő partnereként a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is hozzájárul, így közösen, Vendégségben az Úrnál címmel kíván képzőművészeti programot megvalósítani és kiállítást rendezni.

A pályázók festménnyel, grafikával, kültéri szoborral, kisplasztikával, domborművel, installációval, videómunkával és fotóművészeti alkotással pályázhatnak a felhívásra, amelynek eredményeként megvalósuló kiállításon a festmények, grafikák és fotómunkák molinókiállításon keresztül, a szobrok, kisplasztikák, domborművek, installációk és videómunkák eredetiben kerülnek kiállításra. A legjobb pályaműveket kiállítás keretén belül mutatják be 2021 szeptemberében. A legígéretesebb 20 művész alkotásait installációk, szobrok, videómunkák és kisplasztikák esetében eredetiben, az egyéb művészeti ágak tekintetében kültéri molinókiállításon tekinthetik meg az érdeklődők. A pályázat és a kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
További tervek szerint a legjobb alkotásokból online tárlat is készül majd, amely lehetőséget ad arra, hogy a bemutatott munkákat még részletesebben, kiegészítő információkkal, kulisszatitkokkal együtt ismerhessék meg az érdeklődők, illetve az online térnek köszönhetően hosszútávon is elérhetővé váljék a nagyközönség számára mind a MANK Nonprofit Kft. oldalán, mind a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum felületein.

A pályázat témája
A „Vendégségben az Úrnál” cím szándékosan tágabban értelmezi a témát, ami így lehetőséget ad arra, hogy a Biblia világából a lehető legszélesebb merítéssel nyerhessenek ihletet a képzőművészek, akik az Isten és az ember találkozásának témakörében készült műalkotásokkal pályázhatnak.
Az esemény témája felölel minden olyan történetet és momentumot, ahol az ember és az Úr a „szent vendégség” keretében egyesül. Ennek a találkozásnak a középpontjában áll az Eucharisztia, amikor is meghívja az embert, hogy ténylegesen létrejöjjön az, amiért Jézus a földre szállt közénk.

A pályázat benyújtási határideje: 2021. augusztus 27., péntek 12:00
A pályázat benyújtása a MANK honlapján történő regisztrációt követően lehetséges. Elbírálás a benyújtási határidőt követően legkésőbb 30 napon belül történik. A beérkezett pályaműveket szakértő zsűri értékeli. A kiállítás kurátora Fazakas Réka.
A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

A pályázat helyezettjei a pályaművek bemutatásáért:
I. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 350 000 Ft
II. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 200 000 Ft
III. helyezett: a MANK által felajánlott bruttó 150 000 Ft
megbízási díjban részesülnek.

A MANK Nonprofit Kft. fenntartja a jogot további elismerések odaítélésére a beérkezett pályamunkák színvonala és műfaji sokszínűsége tekintetében.
Szoborral pályázók esetében a pályaművek köztéren történő bemutatása is lehetséges! A nyertesek számára megjelenési lehetőségeket biztosítanak a médiában, illetve a rendezvény utóéletét is követik számos együttműködéssel (újságcikkek, rádió- és TV-interjúk, a közösségi média felületein elhelyezett hirdetések).
A pályázattal kapcsolatban ITT kérhető felvilágosítás.
A pályázati felület ITT érhető el.