Városismereti játékok, kincskeresésekTourinform irodánkban különböző városismereti és kalandjátékokkal várjuk az érdeklődőket: nem csak a legkisebbeket, de a családokat és a közösségi,csapatépítő programokat kereső iskolai vagy céges csoportokat is. Játékaink során egy-másfél órányi sétával járható be a belváros, különböző tematikai és korosztályi megközelítés szerint.


RÓZSA ÉS BANDI KALANDJAI

 Javasolt célcsoport: óvodások/kisiskolások, a játék módja: önállóan játszható program

Ingyenes gyermekfoglalkoztató lapok óvodásoknak, kisiskolásoknak. A játék alapját képező mesekönyv: „Papp Kornélia: Rózsa és Bandi, a szélgyerekek” című kiadvány kedvezményes áron megvásárolható a Tourinform irodában!


MOTÍVUMKERESŐ SÉTA A BELVÁROSBAN

Javasolt célcsoport: családok/osztálykirándulók, a játék módja: önállóan játszható program

Figyeljünk az apró részletekre! Az irodánk által összeállított motívumkereső térkép ára 300 Ft, melyet 3-4 fős csapatonként javaslunk megvásárolni. Jó keresgélést kívánunk!

Ha bővebben szeretné megismertetni a várost gyermekeivel, a motívumok alapját képező könyv: „May Szilvia és Pikler Éva: HURRÁ, Szentendre! c. mesekönyve kedvezményes áron megvásárolható a Tourinform irodában!

Ugyanitt kérje kollégáinktól ingyenes gyermektérképünket is!


RAB RÁBY KINCSKERESÉS

Javasolt célcsoport: közép- és általános iskolás csoportok, (születésnapi programnak is ideális), a játék módja: animátori segítség mellett játszható, irodánkban megrendelhető program

Ezt a kb. 2 órás kincskeresést elsősorban az általános iskolás korosztálynak állítottuk össze. A kisebbek vezetőnk segítségével, a nagyobbak önállóan, csoportokban fedezhetik fel a várost és lépésről-lépésre juthatnak el Rab Ráby legendás kincséhez. Játékos helytörténeti órának is kiváló, de születésnapra is jó szívvel ajánljuk!


A TITOKZATOS NAPLÓTÖREDÉK

Javasolt célcsoport: felsősök és középiskolások, a játék módja: önállóan játszható

Egy titokzatos napló visszarepíti a játék résztvevőit a 19. századi Szentendrére. Bepillantást nyerünk az itt élők hétköznapjaiba, ünnepeibe, miközben a töredék-információkat összerakva felfedezzük a belvárost és egy régi rejtélyt is megfejtünk. A jó problémamegoldó készség elengedhetetlen ennél a játékunknál. Ha nem tudja a választ, külső segítség is megengedett.

Kérje játéklapjainkat a Tourinform irodában! A játéklap ára: 300 Ft.


SZENTENDRE MENDEMONDA, MENVEMONDVA

Javasolt célcsoport: családok, középiskolások, a játék módja: önállóan játszható

Szentendre ódon falai, titokzatos sikátorai annyi felfedeznivalót, annyi izgalmas helyet rejtenek, hogy valódi kalandjáték mindet végigjárni! Másik Zsófi interaktív útikönyve szentendreieknek kötelező, vendégeknek jó szívvel ajánlható: áttekinthető, információban gazdag, ugyanakkor igazi esztétikai élmény.

A könyv megvásárolható a Tourinform irodában.


KÖVESD A CÉGÉREKET!

Javasolt célcsoport: családok (születésnapi programnak is ideális), a játék módja: kizárólag animátori vezetéssel elérhető, irodánkban megrendelhető program

Összeszámolni is nehéz, hogy hány darab cégértábla hirdeti a belvárosban az itt dolgozó mesterek, boltosok egykori vagy mai foglalkozását. Mi ezúttal kb. 40 cégér és további néhány jellegzetes szentendrei látnivaló segítségével kreáltunk egy izgalmas kis nyomkövető sétát. Fedezzék fel gyermekeikkel az apró részleteket, és találgassanak, hogy milyen foglalkozást jelölhetnek a lelógó táblácskák?

Időtartam: 2 óra. További részletek a Tourinformban.


A BÜKKÖS TANÖSVÉNY NYOMÁN

Javasolt célcsoport: biciklizők/kirándulók (iskoláscsoportoknak plusz feladatlapokkal), a játék módja: kizárólag animátori vezetéssel elérhető, irodánkban megrendelhető program

A Bükkös-patak Szentendre leghosszabb, legbővizűbb vízfolyása, melyhez természeti és kulturális értékek arzenálja kötődik. Ez a terület rengeteg érdekességet, titkot rejt – talán még a helyben lakók számára is. Pl. milyen nevei voltak valaha a pataknak? Hány vízimalom használta a víz erejét egykor? Melyek az itt előforduló védett állatfajok? Ezekre és még sok más kérdésre is választ kaphatnak a természetkedvelők egy kb. 2 órás gyalog- vagy biciklitúra keretében.

Bejelentkezés a Tourinform iroda elérhetőségein lehetséges.


„A NAGY SZENTENDREI MŰKINCSRABLÁS”

Javasolt célcsoport: elsősorban cégeknek ajánljuk csapatépítő programként, a játék módja: kizárólag animátori vezetéssel elérhető, irodánkban megrendelhető program

Izgalmas nyomozós játékunkat azok számára találtuk ki, akik szeretik a kalandot, kíváncsiak Szentendre rejtett sikátoraira és nem riadnak vissza a nehezebb feladványoktól sem. Programunkat kizárólag csoportoknak és csapatépítő tréningekre ajánljuk. Időtartam: min. 2 óra.

A játékról bővebb információ a Tourinform iroda elérhetőségein kérhető.