VÁROSI JÓTÉKONYSÁGI JELMEZBÁL

2015. december 29.

Feledésbe merülő helyi hagyományokra építve, hagyományteremtő szándékkal ismét városi bált rendez Szentendre. A 2016. február 6-ára meghirdetett városi bál jelmezbál lesz, ezzel kapcsolódva az egykori Művésztelepi bálok hagyományaihoz. A bál keretében jelmezversenyt is rendeznek, melyet művészekből álló komoly szakmai zsűri bírál el. A kulturális városvezetés tervei szerint a kapukat ezen a rendezvényen is szélesre tárják: a bálra a helyi polgárok minél szélesebb körét várják.

400 bálozóra számítunk, ezért a helyszín a Móricz Zsigmond Gimnázium. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a kisebb volumenű hasonló rendezvények 2-300, legfeljebb 350 embert tudtak megmozgatni. Ilyenek voltak a Szeresd Szentendrét Egyesület jelmezbáljai és a Szent András Szülői Egyesület éves báljai. Mi most olyan konstrukciót találtunk ki, ami garantálja, hogy aki szeretne, részt is tud venni a rendezvényen. Arra kérjük a helyi vállalkozókat, vendéglősöket, hogy önköltségi áron biztosítsák a vacsorát. A belépőjegyek árát ezzel leszorítjuk, a bevételt pedig a rendezvény megvalósításába forgatjuk vissza. A jótékonysági célt pedig a tombolabevételekből tervezzük megvalósítani, amihez a felajánlásokat helyi vállalkozóktól, étterem és üzlettulajdonosoktól, művészektől várjuk – mondta Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester.

A 2016-os városi bál tombolabevételéből egy ivókutat állítanak a Duna-korzón Asszonyi Tamás szobrászművész tervei alapján. Az elmúlt években ennek ugyanis nagy hiánya mutatkozott: a turisták gyakran keresték, sokszor az ezt tiltó feliratok ellenére a csobogókból ittak meleg napokon. Az ivókút makettjét a bálon kiállítják, ott lehet majd először megtekinteni. A városi bálra, melyen a Malibu Zenekar játszik majd, januártól lehet asztalt foglalni a Lakatos Juditnál az alábbi elérhetőségeken: lakatos.judit@szentendre.hu, +3620/945-1909.


varosibal2016_meghivo