Városi jelmezbál–városi összefogással, február 6-án

2016. január 07.

Az idei városi bál nem csak egyszerűen az egykori „Purger Bál” (polgári bál) felelevenítése lesz, hanem igazi jelmezbál szentendrei összefogással.

Egyik fő mozgatórugónk és stratégiai alappillérünk a közösségépítés. Ennek jegyében minél több embert szeretnénk elérni és meghívni, legyen ez egy igazi polgári bál, legalább 400 fős vendégsereggel. Nem exkluzív, hanem sokakat megmozgató, kifizethető áru, de minőségi és maradandó élményt szeretnénk biztosítani mindenkinek. Ehhez kellett-kell segítség, amelyet meg is kaptunk, és továbbra is örömmel fogadunk.


 Bál a Régi Művésztelepen 1930 maskarások


A felkérésre, mely szerint a lehetőségeikhez mérten támogatást kérünk a civil szervezetektől, vállalkozóktól, pozitív visszajelzéseket kaptunk, így elmondhatjuk, hogy széleskörű városi összefogással szerveződik az esemény.

A „Szeresd Szentendrét” Egyesület a jelmezverseny szervezésében és zsűrizésében, a helyi vendéglátósok, az Ipartestület és a La Fiesta rendezvényszervező cég az ételek és italok szolgáltatásában jeleskednek, a tombola felajánlásokat a művészeknek és vállalkozóknak köszönjük, a Móricz Zsigmond Gimnázium a helyszínt biztosítja, a Petzelt Szakközépiskola a diákmunkát…

Cél persze a hagyományápoláson túl a közösségépítés, továbbá a kézzel fogható, mindenki számára hasznos jótékonysági cél megvalósítása a tombolabevételekből: ivókút a Dunakorzón.

A fő cél pedig az – valljuk be, a bálszezon mégis csak erről szól -, hogy a város polgárai együtt legyenek, jól szórakozzanak, bálozzanak. Szentendre arról híres, hogy a művészetek városa, ezért bízunk abban, hogy a kreativitás majd a jelmezekben is megmutatkozik. Lehet egyéni, páros és csoportos jelmezötletekkel is nevezni, megkötés nincs. Várjuk tehát a minél egyedibb, minél színesebb és szellemesebb ötleteket jutalmak fejében, amelyeket neves szentendrei művészekből álló zsűri ítél oda. Aki nem kíván tetőtől talpig jelmezbe öltözni, az egy egyszerű farsangi kiegészítővel (álarc, vicces nyakkendő) is megjelenhet, semmi sem kötelező, csak talán a jókedv.


  Recoverd_jpg_file(1471) Recoverd_jpg_file(747) 077__MG_9487


A jegyek ára 6.500 Ft, amelyben a vacsora (büféasztalról választható jobbnál-jobb ételek a helyi vendéglősök kínálatából) és az italok (víz, üdítő, sör és bor) ára is benne foglaltatik. Jegyeket majd a Tourinform irodában lehet megvenni illetve asztalt foglalni (Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22. Lakatos Judit: 06/20-945-1909).

Programról egyrészt gondoskodnak a szervezők: nyitótánc, meglepetés tánc, McMaster és Malibu Zenekar, valamint maguk a résztvevők, hisz a jelmezverseny és a tánc a vendégeken múlik.

Gyülekező 18.00 órától a Móricz Zsigmond Gimnáziumban, kezdés 19.00.

A városi bálon minden bálozni, mulatni, táncolni szerető szentendrei polgárt szeretettel várunk!

A szervezők nevében: Kóbor Edit