Vajda Lajos Stúdió

2000 Szentendre, Péter-Pál u. 6

A Vajda Lajos Stúdió 1972-től a legfontosabb és leginkább haladó szellemű, alternatív művészeti csoportosulás Magyarországon, mely az 1970-es, 1980-as években új dimenziókkal bővítette a szentendreiség és a hazai modern művészet fogalmát.

A Vajda Lajos Stúdió egy műfajok feletti, összművészeti társulás, ugyan a képzőművészet a leghangsúlyosabb művészeti ág a Stúdió életében, de jelentős szerepet kap a zene, az irodalom, a film és egyéb kísérleti műfajok is. Legnagyobb erénye a csoportnak, hogy a generációk egymásra épülnek és egyszerre fejtik ki edukatív hatásukat.

A Vajda Stúdió tagjai rendszeresen megmutatkoznak a világ különböző országaiban, elsősorban Európában, de megfordultak Japánban, Mexikóban, és Kanadában is. Az elmúlt negyven év alatt nagy számú külföldi művész, művészcsoport is állított ki a Vajda Lajos Stúdió galériájában. Az utóbbi években négy alkalommal rendezte meg a stúdió az Új Média Művésztelepet nyaranta, mely mind magyar, mind külföldi művészeknek ad lehetőséget a közös, elmélyült munkára.

Nyitvatartás: P-V 14:00-18:00

E-mail cím: vajdalajosstudio@gmail.com

Honlap cím: https://www.facebook.com/VLS45/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/VLS45/

Telefonszám: +36 30 219 2973