Utcai előadó-művészeti tevékenység gyakorlásának feltételei Szentendrén

2015. június 24.

Szentendre Önkormányzata elkötelezett amellett, hogy növelje a város vonzerejét, elősegítse egy pezsgő, élettel teli összművészeti környezet kialakulását, ahol minden előadó-művészeti ág képviselői megjelenhetnek a város közterületein, bemutatkozhatnak.

Három kijelölt területen az egyszerűsített és ingyenes szabályok betartása mellett bármely utcai előadóművész kipróbálhatja magát a városban.

  1. Duna korzó, Lázár cár tér előtti sétány
  2. Duna korzó, Fantázia étterem előtti sétány
  3. Duna korzó, Jakabos ház előtti sétány

Jelenlegi szabályozás alapján az utcai produkciók minden nap 9 – 19 óra között történhetnek. Bármilyen előadó-művészettel foglalkozó amatőr vagy hivatásos művész adhat elő, műfaji megkötés nélkül.

Az utcai előadó-művészeti tevékenység feltételei:

  1. A tervezett fellépés előtt legalább 4 munkanappal kérelem benyújtása.
  2. Időpontot legfeljebb két hétre előre lehet lefoglalni.
  3. A Városi Ügyfélszolgálat a beérkezett igényeket a foglaltságok figyelembevételével rögzíti az alább látható „utcai előadóművészek” foglaltsági naptárban.
  4. A naptárban történő rögzítés és a visszaigazoló e-mail egyben a kérelmet benyújtó előadó engedélyét is jelenti, ennek birtokában települhet ki a helyszínre.
  5. Az ily módon igénybevett területen az előadó – nem folytathat kereskedelmi tevékenységet, saját termékét sem árusíthatja, – nem kérhet fizetséget a vele vagy róla készített fényképekért, felvételekért, – nem zaklathatja a sétálókat, – nem folytathat közbotrányt, közerkölcsöt sértő tevékenységet, – nem kéregethet, koldulhat, kizárólag a maga előtt kihelyezett gyűjtőben fogadhat el adományokat, – zenei produkció esetén az nem haladhatja meg a vonatkozó rendeletben meghatározott 55 dB értéket.
  6. Az előadó köteles – az általa használt közterület tisztántartásáról gondoskodni, – rongálás esetén az okozott kárt megtéríteni.
  7. Az az előadó, aki nem tartja be az ingyenes utcai fellépések feltételeit kizárja magát a további fellépési lehetőségekből.