Újraindul a könyvkölcsönzés a könyvtárban

2021. április 07.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár 2021. április 9-től átmeneti feltételekkel a kölcsönzési szolgáltatásokat újraindítja. A kolcsonzes@pmk.hu email címen vagy a +36-26-310-222/109 telefonszámon lehet a kölcsönzést hosszabbítani és leadni a könyv, CD és DVD rendeléseket.

 

Könyvek kereséséhez segítséget nyújt a könyvtár katalógusa:

https://hbpmk.hu/szikla/kereso

illetve könyvújdonságaikról folyamatosan hírt adnak az alábbi oldalakon:

https://moly.hu/tagok/hbpmk_felnottkonyvtar/polcok,

https://moly.hu/tagok/hbpmk_gyermekkonyvtar/polcok.

Az előre összekészített dokumentumokat a könyvtár főbejárata előtt adják át az olvasóknak. A csomagok átvételére hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken délelőtt 9-11 óra, valamint délután 16-18 óra között van lehetőség. Ezekben az idősávokban veszik át a visszahozott dokumentumokat. Kérjük, hogy – bár szabad téren zajlik az átadás-átvétel – csak egészségesen vegyék igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

A rendkívüli helyzet fennállása alatt kedvezőbb feltételek mellett tudnak kölcsönözni. Könyvből 6 helyett 8 darabot 1 hónapra; CD-ből és DVD-ből 4-4 darabot a korábbi 1 hét helyett 1 hónapra lehet kölcsönözni ezúttal ingyenesen. Ebben az időszakban nem számolnak fel késedelmi díjat. Új szolgáltatásukat a könyvtárfutárt is igénybe vehetik. Havonta egyszer házhoz szállítást kérhetnek idős, 70 év feletti vagy mozgásukban korlátozott olvasóink.