Új ügyvezető a Kulturális Központban

2019. október 31.

Október 31-én reggel rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület egy napirendi pont tárgyalásával. A testület megszüntette Solymosi Heléna, a Kulturális Központ Nonprofit Kft. általános ügyvezetői megbízatását 2019. október 31. napjával közös megegyezéssel, egyúttal megbízta Lakatos Juditot az ügyvezetői feladatok ellátásával 2019. november 1-jétől megbízásos jogviszonyban, majd január 1-jétől, miután Lakatos Judit munkaviszonya megszűnik a Szabadtéri Néprajzi Múzeumnál, határozatlan időre szóló munkaviszonyban.

A Kulturális Központnak kettős ügyvezetése van. Az előadóművészeti tevékenységet Vasvári Csaba irányítja, az általános ügyvezető feladatai pedig a következők: kulturális marketing, üzleti terv kidolgozása és végrehajtása, nemzetközi kapcsolatok fejlesztése és ápolása, külső források, pályázatok, szponzorok bevonása a működtetésbe, valamit a közművelődési megállapodásokban és az alapítói határozatokban rögzített, előadó-művészeti tevékenységeken felüli feladatok ellátása, mint például a Dunaparti Művelődési Ház, a P’Art Mozi és a Szentendre és Vidéke című lap működtetése.

A szavazás előtt néhány kérdés hangzott el Lakatos Judit kinevezésével kapcsolatban, melyekre Fülöp Zsolt polgármester azt válaszolta, hogy a városvezetés a Kulturális Központban valóban más jellegű kulturális programokat szeretne megvalósítani, nem gigafesztiválokat, hanem több kisebb rendezvényt, amelyről majd várják az új ügyvezető elképzeléseit, de most gyors döntésre van szükség a működőképesség érdekében.