ÚJ SZÍNFOLTOK A VÁROSBAN

2017. június 09.

A héten megkezdték az Üzenj a mosolyoddal! pályázat nyertesei a kiválasztott pályaművek megvalósítását a belvárosban.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Szentendre és Térsége TDM NKft. az idei év márciusában pályázatot ír ki olyan ideiglenes jelleggel megvalósítandó „szelfi pontok” létrehozására, amelyek az arra járókat fényképezkedésre ösztönzik.

A szakmai zsűri által lehjobbnak ítélt pályamű alkotói, Ficzere Krisztina (Kyru), valamint Sárréti Gergely ezen a héten kezdték meg a projektek kivitelezését. Enek keretében a hétfői napon kikerült az első  30 színes kő a Duna-Korzóra az úszómű környékére, melyet az elkövetkezendő két hétben további 200 újabb kő követ majd – így az Ivan dan Fesztiválon már teljes egészében megtekinthető lesz a végleges alkotás.

Ezzel párhuzamosan a másik pályázó, Sárréti Gergely is megkezdte a munkát a Híld-lépcsőn és a templomdombi síkátorban. Az ő koncepciója alapján ezen a két helyszínen a lépcsőfokok függőleges felületére egy speciális fólia alkalmazásával kerül fel egy-egy festményrészlet, amelyek legkésőbb a főszezon végére, október 1-ig eltávolításra kerülnek majd. A Dun-Korzón szintén eddig az időpontig áll majd visszaáll az eredeti állapot.

A két projekt fő célja,  – hasonlóan Vincze Ottó tavalyi nagysikerű River-Pool dunai installációjához – , hogy olyan különlegességgel gazdagodjon a város, ami jelentős mértékben elősegíti Szentendre látogatottságának növelését és a közösségi online felületeken való megjelenését.