Új időpontban a jubileumi kiállítás

2019. október 08.

A Barcsay Iskola Galériában formabontó jubileumi kiállítást rendeznek az eddigi 25 év anyagából. A megnyitó módosított időpontja október 22. kedd, 18 óra.

A Galéria megszületése szorosan összefonódik azzal, hogy az akkori Felszabadulás Lakótelepi Általános Iskola 1994-ben felvette a Barcsay Jenő Általános Iskola nevet. Az évente több alkalommal megrendezett képző- és iparművészeti kiállítások érdemben alakították a diákoknak a művészethez való viszonyát. A kiállításokon kívül ebben fontos szerepe volt az odalátogató művészeknek, aki minden évben január végén egy-egy alkotó délelőttöt töltöttek az osztályokkal. A szentendrei festők, grafikusok jóvoltából az iskolaépület több pontján is igényes műalkotásokkal találkozhatnak a gyerekek.

Szeretettel várják az érdeklődőket és külön szeretettel hívják a Barcsay Iskola Galéria önálló vagy csoportos kiállításain szereplő művészeket, kritikusokat, a kiállítások rendezőit, a megnyitók, fogadások szereplőit, mert a megnyitó lehetőséget adna a művészek és műértő barátaik találkozásának. A kiállítás szervezői az elmúlt 25 év anyagából a lehető legtöbbet szeretnék együtt láttatni, ezért VIrtuális kiállításon mutatják be a VAlódi értékeket.