Teltházas koncert a kárpátaljai magyarokért

2015. október 27.

A Söndörgő együttes adott fantasztikus hangulatú koncertet Szentendre Város Önkormányzata szervezésében a Beregszász-Bulcsúi Református Egyházközség javára 2015. október 25-én, a Pest Megyei Könyvtár színháztermében. A teltházas jótékonysági koncert teljes bevételét, több mint 1,2 millió forintot a kárpátaljai településre juttatják el.

A Pest Megyei Könyvtár zsúfolásig megtelt színháztermében Bay Éva, az est háziasszonya Tamás Gábor erdélyi magyar zenész és népdalénekes gondolatát idézte a koncert előtt:

„Mi, magyarok így szétszaggatva, a világban szétszóródva is EGY lelki haza gyermekei vagyunk, és felelősek vagyunk egymásért.” Ezt a felelősséget átérezve jött létre ez a csodálatos este, ahol a szervezők, a zenészek és a közönség mind ezért a nemes ügyért fogtak össze.

„Nem azért segítünk, mert segíteni kell, és nem azért adunk, mert adni kell, hanem azért segítünk Kárpátaljának, mert segíteni szeretnénk, és tudjuk, jó helyre megy a pénz. Azért adunk, mert adni jó, és mert tudjuk, hogy jó embereknek, jó helyre, jó célra adunk.” – foglalta össze az esemény célját Verseghi-Nagy Miklós polgármester köszöntőjében. Az önkormányzat felhívására a szentendrei egyházközösségek  –  a kötődés miatt elsősorban a helyi reformátusok – és a helyi civil szervezetek is sokat tettek a jótékonysági este sikeréért.