Tájékoztató a Szentendrei Kulturális Központ újranyitásáról

2021. május 14.

A Szentendrei Kulturális Központ közleménye

Elérkezett a várva-várt pillanat, a Szentendrei Kulturális Központ május közepétől szakaszosan megnyitja kapuit! Látogatóinknak, vendégeinknek köszönjük a türelmet, a megértést és persze a bizalmat, amit ebben a nehéz időszakban tanúsítottak irántunk!

A 194/2021. (IV. 26.), Korm. rendelet értelmében az intézményt megnyitjuk a látogatók előtt, és rendezvényekkel várjuk önöket. Működésünk a jelenleg érvényben lévő rendelkezés szerint szervezzünk. Rendezvényeinket mindig az éppen aktuális rendelkezésnek, jogszabálynak megfelelően szervezzük és tartjuk meg, így a program -és műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az intézménybe való belépés és a programokon való részvétel feltételeit a védelmi intézkedéseknek és előírásoknak megfelelően határozzuk meg: Szabályozás

Ezeknek zökkenőmentes betartásánál számítunk az önök megértésére és együttműködésére!

 – A Szentendrei Kulturális Központ a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének országos nyitókoncertjéhez csatlakozva, ünnepélyes újranyitást tervez a június 6-i SzentendREstart opera, világzenei és jazzkoncerttel.  A MűvészetMalomban 18 órakor kezdődő koncerten Szentendre és a Dunakanyar kiváló művészei lépnek fel.

A Szentendrei Kulturális Központ hagyományos, több éves, illetve évtizedes múlttal rendelkező fesztiváljainak megtartását a következők szerint tervezzük:
A Szentendrei Gyereknapra május 30-án, vasárnap 10 és 17 óra között egy ingyenes, egyénileg bejárható hétpróbás sétával várjuk Szentendre belvárosába a gyermekeket, családokat.
További, tervezett fesztiváljaink 2021-ben:
Szentendrei Ister Napok – július 16-18.
Szentendre Éjjel Nappal Nyitva Fesztivál – augusztus 27-29.
Szentendrei Jazz- és Borfesztivál – szeptember 24-26.
Advent Szentendrén – november 27. – 2022. január 10.

A Dunaparti Művelődési Házban a nyári táborok megtartására készülünk.

A Barlang június 1-től csütörtökönként kertmozival várja az érdeklődőket. Amint a járványügyi szabályozások lehetővé teszik, szabadtéri koncertekkel is bővül majd a programkínálat.

További információk: szentendreprogram.hu

A P’Art Mozi május 14-én nyit. Májusban 3, majd júniustól heti 5 napos nyitva tartással üzemel. A mozi repertoárjának fókuszában a tartalmas szórakoztató filmek állnak, melyben megtalálható az izgalmas krimitől kezdve a családi filmeken át, a történelmi filmekig néhány különlegesség is.

Május harmadik hetében -több éves hagyományunk szerint- jelentkezünk a Keresztény Filmnapok filmkülönlegességeivel, a negyedik héten pedig az Ideje a moziba menni-Cirkó Filmfesztivál premier előtti filmremekeivel zárjuk a májusi programsorozatot.
További információk: partmozi.hu

 

Szentendrei Teátrum (2021. június 25.– 2021. augusztus 28.)

A Szentendrei Teátrum programjai június 25-én nyitógálával és könyvbemutatóval kezdődnek. Az augusztus végéig tartó programok a műfaji sokszínűség jegyében, világhírű előadókkal, köztük 13 Kossuth-díjas művésszel és fiatal alkotók bevonásával várják a közönséget. A programsor Szentendréhez kötődő előadóművészeket és képzőművészeket mutat be a városi kulturális intézmények példamutató együttműködésével.

A programok fő helyszíne idén a MűvészetMalom udvara lesz.
Az eseményeket az aktuális biztonsági előírások figyelembevételével rendezik meg.

További információk: szentendreiteatrum.hu