Szentendrére látogatott a kenyai házelnök

2019. március 31.

Szentendrére látogatott vasárnap  Justin Muturi, a Kenyai Köztársaság Nemzetgyűlésének elnöke, aki Kövér László házelnök meghívására hivatalos látogatásra érkezett hazánkba. Justin Muturit Szentendrén Verseghi-Nagy Miklós polgármester fogadta.

A Kenyai Köztársaság Nemzetgyűlésének elnöke a magyar Országgyűlés elnökének meghívására március 29-én érkezett Budapestre első hivatalos Magyarországi látogatására. Justin Muturit Kövér László házelnök fogadta, hogy a déli nyitás politikájának meghirdetése óta megerősödött magyar-kenyai politikai és gazdasági kapcsolatokhoz a parlamentek közötti kapcsolatok is felzárkózzanak. A találkozót mindkét fél történelminek nevezte.

A delegáció szombaton egész napos kirándulás tett a Balatonnál, vasárnap a Dunakanyarral ismerkedtek. Szentendrén Verseghi-Nagy Miklós polgármester fogadta és vezette körbe Justin Muturit és kíséretét, majd a városnéző séta után együtt ebédelt a kenyai delegáció a szentendrei vendéglátókkal. A jó hangulatú találkozó után a vendégek visszatértek Budapestre, ahol fogadja őket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és tárgyalást folytatnak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. A kenyai parlamenti delegáció tagjai találkoznak az Országgyűlés Magyar-Szub-Szaharai Baráti Tagozatának képviselőivel is.