Szentendrei Tavaszi Fesztivál – heti ajánló

2018. március 19.

100% kultúra, 0% belépődíj! A Szentendrei Tavaszi Fesztivál negyedik hetén három rendhagyó és elsősorban fiataloknak szóló eseménnyel várják a nézőket: 03.23. Bach az aluljáróban | 03.24. Tavaszi ifjúsági koncert | 03.24. Arany Tavasz Fesztivál: Dalos Esztik és Tuba Ferkók – szentendrei középiskolások összművészeti előadása és Lóci játszik koncert! Mindhárom program ingyenes!   

Március 23-án a Bach Mindenkinek Fesztivál országos programsorához Szentendre is csatlakozik: a HÉV-aluljáróban 10-19 óra között a Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendékei, a Musicantus Leánykar és a Musica Beata Kórus hozzák testközelbe Bach legszebb dallamait. Közös korál-éneklés 19 órától!

További részletek: https://szentendre.hu/bach-az-aluljaroban/

Március 24-én klasszikus dallamok Vivalditól Weinerig, zenetörténeti kalandozások – nem csak gyermekeknek a Városháza dísztermében! Elhangzanak: A. Vivaldi, Ph. E. Bach, W. A. Mozart és Weiner Leó kamarazenekari darabjai, közreműködik: a Hegyvidéki Solti György Zenekar, valamint Szeitl Aliz fuvolaművész, vezényel és a darabokról mesél: Bolyky Zoltán. Ingyenes rendezvény, de regisztráció köteles. Részvételi szándékát, kérjük, itt jelezze: protokoll@szentendre.hu.

További részletek: https://szentendre.hu/tavaszi-ifjusagi-koncert/

Március 24-én főszerepben a szentendrei diákok! Az Arany Tavasz Fesztiválon az Arany János bicentenáriumhoz kapcsolódó Dalos Esztik és Tuba Ferkók drámapedagógiai, összművészeti projekt résztvevői mutatkoznak be alkotásaikkal a PMK színháztermében. A szentendrei diákok számára meghirdetett program a város öt középiskolájában indult el az idei tanévben, fiatal mentortanárok közreműködésével. A műhelymunka során készült szokatlan, friss, kreatív produkciókat láthatja a közönség a fesztiválon. Videók, tánc-, színpadi és zenei produkciók, képzőművészeti és fotókiállítás, plusz meglepetések! Az estet a Lóci játszik zenekar koncertje.

További részletek: https://szentendre.hu/tied-a-tavasz/

https://szentendre.hu/foszerepben-a-szentendrei-diakok/

 

 

Március 23. péntek

Szentendrei HÉV-aluljáró

BACH AZ ALULJÁRÓBAN!

A Fesztiválhoz idén Szentendre is csatlakozik!A Vujicsics Tihamér Zeneiskola tanárai, növendékei és a Musica Beata Kórus a nap folyamán többször meg­idézik Bachot komolyzenei flashmobokkal a szentendrei HÉV-aluljáróban.

A program ingyenes.

 

Március 24. szombat 18:00

Városháza Díszterem (Városház tér 1-3.)

TAVASZI IFJÚSÁGI KONCERT

Klasszikus dallamok Vivalditól Weinerig

Zenetörténeti kalandozások – nem csak gyermekeknek!

Elhangzanak: A. Vivaldi, Ph. E. Bach, W. A. Mozartés Weiner Leó kamarazenekari darabjai

Közreműködik: a Hegyvidéki Solti György Zenekar,

valamint Szeitl Aliz fuvolaművész

Vezényel, és a darabokról mesél: Bolyky Zoltán

Ingyenes rendezvény.

 

Március 24. szombat

Arany Tavasz fesztivál

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterme (Pátriárka u. 7.)

A program az Arany János-emlékév

Emlékbizottságának támogatásával valósult meg.

 

17:00 DALOS ESZTIK ÉS TUBA FERKÓK

A szentendrei középiskolák diákjainak összművészeti műsora

 

20:00 LÓCI JÁTSZIK KONCERT

A Lóci Játszik zenekar története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontem­ber a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elisme­rése. A kibontott csokornyakkendős csapat most Szentendrén is megmutatja, hogy milyen az, amikor Lóci Játszik.

A belépés ingyenes.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.