Szentendrei múzeumok és művészek – kiállítás a moziban

2019. augusztus 19.

Idén 11. alkalommal nyílt kiállítás a P’Art Moziban Doszkocs Zsuzsa festőművész képeiből. Az évek óta ágyhoz kötött, de töretlen hittel és lendülettel alkotó művész kiállítására barátai, tisztelői és kezelőorvosai is eljöttek. A Szentendrei múzeumok és művészek címmel nyílt kiállításon legújabb képeit mutatta be a művész, aki 15 művét Szentendre városának ajánlotta fel. A kiállítást Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester nyitotta meg, aki megköszönte a művésznő képeit, és átadta a város ajándékát.


Doszkocs Zsuzsa hosszú évek óta légzésrehabilitáción él, betegsége ellenére fantasztikus lendülettel alkot. 1998-ban izomgyengeség miatt kómába esett – a sors az egyik kezével elvett tőle: lélegeztetőgépre került, és azóta ágyhoz kötötten él; a másik kezével viszont adott: elkezdett alkotni. „Előző”, egészségesebb életében még számítógép-programozóként dolgozott, így amikor művei összegyűltek, és érdemes volt bemutatni őket, honlapot készített, ahol megtekinthetőek versei, rajzai és festményei (http://www.doszkocs-zsuzsa.hu).

Az évente sorra kerülő kiállításokon nagy örömmel találkozik ismerőseivel, barátaival és szeretteivel. Erre az alkalomra legújabb képeiből állított össze szép sorozatot szeretett városa, Szentendre művészetének ihletésében.

Augusztus 18-án, a P’Art Moziban rendezett, bensőséges hangulatú kiállítást Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester nyitotta meg, köszöntőt mondott és Kocsi László humánszervező. A művésznő pályafutását dr. Rozgonyi Zsolt Dezső, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet osztályvezető főorvosa mutatta be. A megnyitón a szervezők köszönetet mondtak az előző évekért, támogatásért Zakar Ágnes képviselőnek. Közreműködött a Zenemalom Együttes és Végső Ildikó előadóművész.

A kiállítás 2019. szeptember 18-ig látható, hétköznap reggel 8 órától este 22.00-ig, hétvégeken pedig 13.00-22.00-ig.