Szentendrei győztesek az országos szaxofonversenyen

2019. november 27.

2019 november 15-16. között rendezték a VII. Országos Szaxofonversenyt Pomázon. A versenyen 59 zeneiskolás szaxofonos mérte össze tudását négy korcsoportban. A szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolát az 1. korcsoportban Kocsis Ábris, a 3. korcsoportban Fáy Lukács képviselte, mindketten a szentendrei Zeneiskola 5.B évfolyamos növendékei.

A szaxofonversenyt hosszas felkészülés előzte meg. A két versenyző két alkalommal vett részt az ország egyik legnevesebb nyári szaxofonos akadémiáján, a BalatonSax-on, mely részvételi díjának jelentős részét a Vujicsics Tihamér Zeneiskola Alapítványa támogatta. A kurzusok alkalmával Ábris és Lukács olyan neves professzorok keze alatt gyarapíthatta tudását, mint Alain Crepin, David Brutti, David Salleras, Jovana Joka, Nicolas Prost, Nobaya Sugawa, Markus Holzer, Paul Cohen, Mohl Andrea, Puskás Levente, Seleljo Erzsébet, Szepesi Bence és Szitás Tamás.

A felkészülés eredményeképpen Kocsis Ábris az 1. korcsoport megosztott I. díját, Fáy Lukács pedig a 3. korcsoport I. díját nyerte meg. A szaxofonversenyen a diákokat Szotyori-Nagy Gábor orgona- és zongoraművész segítette kiváló zongorajátékával, melyet a verseny zsűrije korrepetitori díjjal jutalmazott. Nagy Viktor felkészítő tanári díjban részesült. Gratulálunk!