Szentendrei gyereknapi séta, avagy a 7próbás kaland

2021. május 18.

Szentendrei gyereknapi séta, avagy a 7próbás kaland
Legyél te hetedhét Lurkócia királya!

„Május utolsó vasárnapján ünnepelnek a gyerekek,
Fontos, hogy Szentendrén is boldogok legyenek!
E célból a város egy hétpróba színtere,
Király lehetsz a végén, ezért mindenképp elgyere!”

Kedves Gyerekek!

KoronaVírus Nagyúr sajnos továbbra is jelen van életünkben. Mi küzdünk ellene, és mindent megteszünk azért, hogy megvédjük tőle egymást, s magunkat. Tavaly miatta nem ünnepelhettük meg május utolsó vasárnapján a Gyereknapot, de idén már nem hagyjuk, hogy vidámság és kacagás nélkül teljen a Ti napotok Lurkóciában!
Bár felhőtlenül még most sem ünnepelhetünk: a KoronaVírus Nagyúr miatt hozott szabályokat Lurkóciában is be kell tartani, ami viszont sok gyereknek nem engedné, hogy a Nektek rendezett programon részt vegyenek.
Így hát kedves Gyerekek és Szülők, arra gondoltunk, idén Lurkócia királya az lesz, aki e kaland folyamán kiállja a 7próbát.
2021. május 30-án, vasárnap olyan sétára hívunk titeket, melyet családotokkal, 10 és 17 óra között bármikor meg tudtok tenni, Szentendre belvárosában. Aki végigjárja a sétát, és kiállja a 7 próbát, az jutalomban részesül. Sőt, könnyen lehet, hogy ő lesz Lurkócia királya!

 

Íme a tudni- és tennivalók:

1. A 7próbát kiállni 2021. május 30-án, vasárnap 10 és 17 óra között lehet, Szentendre belvárosában.
2. A kalandhoz szükséged lesz egy verses útikalauzra és egy pecsét-lapra, melyek május 29-től honlapunkról letölthetők, illetve május 30-án, 10 órától (nyitástól) a szentendrei Tourinform Irodában nyomtatva is elérhetők lesznek.
Tehát az útikalauz és a pecsét-lap mindenképp legyen veled a kaland folyamán!
3. A 7próbát úgy tudod kiállni, hogy az útikalauz segítségével megkeresed a próbák helyszíneit, és megoldod a feladatokat. Mind a hét helyszínen -ha a próbát kiálltad- kapsz egy-egy pecsétet a lapodra.
4. A 7próba végeztével, a pecséttel teli lapodra rá kell írni az ott kért adatokat. Az utolsó helyszínen, a szentendrei Tourinform Irodában pedig be kell dobnod a pecsét-lapodat a Lurkócia dobozba.
Jutalmad nem marad el, ha már idáig eljutottál!
5. Következő héten feltárjuk a dobozt, és kisorsoljuk Lurkócia királyait, akik szép ajándékot kapnak 7próbás fáradozásaikért.

A sétát kitalálta, összeállította és megverselte: Kovács Kriszta idegenvezető, az Ínyencház Főzőiskola tulajdonosa.

A séta ingyenes.

Facebook: Szentendrei Gyereknap