Programeső, eső, sör, nagyszínpad

2019. május 08.

Eső, sör, eső, koncert, eső, sör, eső, koncert. A kedvezőtlen időjárás, a sok eső ellenére nagyon jó hangulatban telt a háromnapos Szentendrei Sörfesztivál 2019. május 3-5. között. A szervezőknek sok feladatot adott az aranyat érő májusi égi áldás, de a programok pár helyszíncserével így is nagy sikerrel zajlottak le. Ezúton is köszönik a szervezők a közönség lelkes kitartását!

Közel 50 kiállító kínálta a hazai és külhoni sörfőzdék kéz¬műves, kisüzemi és nagyüzemi különlegességeit, a hozzávaló ízletes fogásokat a Duna ¬korzón és a Lázár cár téren. A Lázár cár téri pódiumszínpad több előadójának produkcióját elmosta sajnos a kitartóan zuhogó eső, de a nagyszínpad koncertjei egytől-egyig lezajlottak. A programsorban fellépett az Omen, The Carbonfools, Belmondo, Hősök, a Paul Simon dalokat játszó akusztikus duó, a Kodachrome és a harmonikán klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét játszó Kéméndi Tamás. Az egyedülálló akusztikus, elektronikus reggae-pop-r’n’b zenét játszó CéAnne and The Magic Pineapple fergeteges koncertet adott a Barlangban.

A Sörfesztivál keretén belül zajlott az Offline Center már szintén hagyományos helyi tehetségkutatója, a III. Szentendrei Nagyszínpad Könnyűzenei Tehetségkutató Verseny döntője. Vasárnap déltől hallgathatták meg a tehetséges fiatal együttesek bemutatkozó fellépését az érdeklődők a Barlangban.

III. SZENTENDREI NAGYSZÍNPAD
EREDMÉNYEK | 2019.05.05.
SZÓLÓ ÉNEK
I. HELYEZETT // Bakró-Nagy Olga
II. HELYEZETT // Bogdán Viktória
III. HELYEZETT // Kákonyi Róza | Szappanos Kata
(megosztott 3. hely)
Szóló ének különdíj // Sergő Sára

ZENEKAR (jazz kategória)
I. HELYEZETT // Lilo upright
II. HELYEZETT // Blumen Therapie

ZENEKAR (alternatív kategória)
I. HELYEZETT // 30fok árnyékban
II. HELYEZETT // Lépjünk a holdra

Zenekar különdíj: CASPATRIO

Fotók: Weszelits András