Országos régészeti konferencia a Városházán

2021. november 09.

A Ferenczy Múzeumi Centrum és a Közösségi Régészeti Egyesület november 12-13-án  rendezi meg az első országos közösségi régészeti konferenciát a Városháza dísztermében.
A rendezvény társszervezői a Magyar Régész Szövetség és a Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat. A konferencia fórumot kíván biztosítani a közösségi régészet módszertani problémáinak kidolgozására, az önkéntesekkel közösen végzett kutatások bemutatására, szakmai értékelésére, az érdeklődő civilekkel való párbeszédre, a nemzetközi gyakorlat ismertetésére, illetve a civil és régész szféra közti együttműködések előmozdítására.
A kétnapos előadássorozatot Prosek Zoltán, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Lang András önkormányzati képviselő köszöntő beszéde, valamint Wollák Katalin örökségvédelmi szakértő szakmai bevezetője nyitja meg. A könyvbemutatóval, tárlatvezetéssel, workshoppal gazdagított rendezvényen több mint negyven szakmai előadó vesz részt.

  • 2021. november 12. (péntek)
„Mindenki másképp csinálja”
– A közösségi régészet modelljei, módszertani tanulságok
A 9:00 órakor kezdődő program a Ferenczy Múzeum (Kossuth Lajos utca 5.) Kincskeresés, kaland, tudomány. Közösségi régészeti projektek Pest megyében című kiállítás, valamint a Barcsay-teremben és az aulában kiállított poszterek megtekintésével zárul.
  • 2021. november 13. (szombat)
„Új utakon” – Az önkéntesekkel végzett régészeti kutatómunka eredményei
A  9:00 órakor kezdődő szakmai előadássorozat a közösségi régészet aktuális kihívásairól való irányított pódiumbeszélgetéssel zárul.

Helyszín: Városháza díszterem (2000 Szentendre, Városház tér 3.)
Az esemény regisztrációhoz kötött.

Az FMC eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják

Borítókép fotója: Nagy Attila Károly