Országos Könyvtári Napok Szentendrén

2019. szeptember 28.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár idén is részt vesz az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatán. Sok színes programmal várnak mindenki szeretettel 2019. szeptember 30.-október 6. között. Programok: https://www.hbpmk.hu/

CSENDER LEVENTE előadás, és könyvbemutató

  1. október 1. (kedd) 15:00

„A különleges Meditittimó kalandjai” című könyv szerzője egy kötetlen, barátságos beszélgetésre várja az  autizmussal élő gyermekeket nevelő szülőket, de természetesen minden e téma iránt érdeklődőt.

A belépés ingyenes!

 

SZENTENDRE SZALON

„MIKOR MASINÁNK ELKATTAN, AKKOR LESZ ÖN HALHATATLAN…

A Ráby Mátyás Amatőr Film Klub tevékenysége Szentendrén, az 1970-es, 80-as években  

Filmvetítés, visszaemlékezés, beszélgetés 

  1. október 2. (szerda) 18:00

Az est során bemutatjuk a helytörténeti gyűjteményben és másoknál eddig lappangó, mostanában digitalizált filmeket.

A beszélgetésre meghívjuk a még fellelhető résztvevőket, a szemtanúkat és a véletlen szereplőket (bárki magára ismerhet!), az amatőr művészeti mozgalommal foglalkozó társadalomkutatót – és mindenkit, aki érdeklődik Szentendre múltja iránt.

Fiatalokat is szeretettel várunk!

Háziasszony: Gaján Éva könyvtáros

A belépés ingyenes!

 

TÓTH ANDI előadás és könyvbemutató: DOBD KI A SZEMETEST!

  1. október 3. (csütörtök) 18:00

Napjainkban megkerülhetetlenné vált nemcsak az ipari, hanem a háztartási hulladék csökkentésének feladata. Az egyre elkeserítőbb híradások mellett egyre gyakrabban jelennek meg konkrét kezdeményezések és cselekvési tervek is.

“Tóth Andi vagyok, zéró hulladék aktivista, blogger, három gyermekes édesanya, háziasszony. Sokáig azt hittem, hogy környezetvédő vagyok, mert bioélelmiszereket és öko tisztítószereket vásároltam, és mosható pelenkát adtam a kislányomra. 2016. január 1-jén egy interneten olvasott cikk hatására drasztikus lépésre szántam magam, és elindultam a zéró hulladékos háztartás megvalósításának útján. Valós eredményeimet, az elmúlt évek alatt szerzett tapasztalataimat könyvemben foglalom rendszerbe, amelynek kiadása 2018. október végén megvalósult, Dobd ki a szemetest – Hulladékcsökkentés lépésről-lépésre címmel. Ez a könyv útmutatóként szolgálhat minden olyan ember számára, akit kicsit is érzékenyen érint a környezetvédelem. A könyvben olvasható konkrét gyakorlati tippeket a kezdőtől a haladó szintig rendszereztem, így ezzel a kézikönyvvel, mindenki képes lehet a háztartási hulladékát egyre jelentősebb mértékben csökkenteni. Igény esetén, a helyszínen lehetőség lesz a könyv megvásárlására is.”

A belépés ingyenes!

 

AKUSZTIKUS TÉRZENE a könyvtár előtt  

  1. október 5. szombat 17:00-19:00

Bori és a Szörnyek

“Gödöllőn, az incsői lakóparkban alakultunk 2018-ban. Egy helyi bulira álltunk össze és így maradtunk. Mindenki itt lakik a lakóparkban, csak egy deszantosunk van: Sördög, aki az idén tavasszal csatlakozott hozzánk. Pop/Rock feldolgozásokat játszunk, sokfélék vagyunk, ezt tükrözik a dalok is.”

A Szörnyek:
Görcsös Bori: ének
Héjja Balázs: dobok
László Pisti: gitár
Richter Tibor Sördög: basszusgitár, vokál
Schally Geri: gitár

 

Filutky

“A Filutky egy szentendrei-pomázi zenekar, a gimis megalakulást (2001) követő tagváltások után 2009-től változatlan a felállás. Az évek során született saját rock dalainkat – s azokon keresztül kicsit magunkat is –  szeretnénk a helyi közönségnek megmutatni.”
Földi Péter: dob/ütőhangszerek
Kovács-Buday Zsuzsi: ének, szaxofon, furulya
Szuromi Tamás: gitár, ének
Perneczky Miklós: basszus, ukulele, ének

Ingyenes előadás!

 

PÁRBESZÉD AZ EMBERÉRT

  1. október 9. szerda 18:00

A Hamvas Béla Pest megyei Könyvtár vendége: Platthy Iván, a Párbeszéd az emberért című könyv szerzője. Beszélgetés az egyházak szerepvállalásáról az elmúlt 30 évben

Beszélgetőtárs: dr. Zombori István

 

FOTÓKIÁLLÍTÁS  HAMVAS BÉLA EMLÉKÉRE

  1. szeptember 5-től október 13-ig

“Az ember Isten kertjében él” – címmel.

Megtekinthető a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár előcsarnokában, nyitvatartási időben.

A belépés ingyenes!

 

Egész szeptemberben RETRÓ KÖNYVVÁSÁR!

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár előcsarnokában nyitvatartási időben várjuk kedves vásárlóinkat, olvasóinkat!

A könyvek ára 300 forint/darab.