Nyitott műtermek, tárlatvezetés

2015. szeptember 04.

Szentendrei Régi Művésztelep, MANK Galéria

Szentendrén 1920-as Trianoni döntés után a nagybányai festőiskola hagyományait tovább folytatva 1927-ben jött létre a művésztelep. A művésztelep ma is működik, a múlt értekeinek megőrzése érdekében Szentendrei Régi Művésztelep néven. Az 1927-ben épült épületek helyére 1972-ben tizenkét, csak nyáron használható műterem került, majd két évvel ezelőtt a különálló épületekben lévő tizenkét műterem teljes felújítása megtörtént és a műtermek teljes kihasználtságnak örvendenek. A művésztelep életét 1927-től napjainkig, az épületek felújítási munkálatait is bemutató fotótárlaton tekinthetik meg az érdeklődők.

 

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP

Az itt alkotók szeptember 19-20. között mindenkit szeretettel várnak a közönség számára ebből az alkalomból megnyitott műtermeikben, ahol az érdeklődők személyesen is találkozhatnak az alkotókkal (Aknay János, Baksai József, Bereznai Péter, Bojti Márton, Buhály József, Csáki Róbert, Krizbai Sándor, Nagy Barbara, Pető Barna és Podmaniczky Ágnes), valamint bepillantást nyerhetnek az alkotás folyamatába. A művésztelep életét 1927-től napjainkig, az épületek felújítási munkálatait is bemutató fotótárlaton tekinthetik meg az érdeklődők.

http://www.alkotomuveszet.hu/index.php/muvesztelepek/szentendrei-regi-muvesztelep

 

MANK GALÉRIA

A Szentendrei Régi Művésztelep mellett működő MANK Galéria is várja az érdeklődőket. A művésztelep életét 1927-től napjainkig, az épületek felújítási munkálatait is bemutató fotótárlaton tekinthetik meg.

A MANK a magyar műalkotások számára kiállítótereket kíván biztosítani három hetente megújuló kiállításaival, hogy minél szélesebb közönség ismerhesse meg a magyar alkotóművészek munkáit. A KÖN időpontjában Oláh Katalin szobrászművész “Jövendölések” című kiállítása látható, amelyet 19-én művészettörténész, 20-án pedig maga a művész mutat be 10 és 14 órai kezdettel.