Nyári táborok a városi intézmények szervezésében

2021. június 09.

A járványügyi intézkedések betartásával több intézmény is szervez nyári tábort diákoknak Szentendrén, így a Kulturális Központ, a múzeum, a könyvtár és a családsegítő is. A táborokat napközis rendszerben szervezik, díjuk tartalmazza a napi egyszeri meleg ebédet is, és változatos, izgalmas programokat kínálnak a gyerekeknek.

Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Amennyiben az aktuális rendelkezések engedik, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár napközis helytörténeti táborba várja a 11-14 éves gyerekeket.
Időpont: 2021.06.28.-07.02.
Díj: 25.000 Ft

A tábor célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak Szentendre múltjával és jelenével kapcsolatban, megismerkedjenek a könyvtári kutatás valamint a filmkészítés alapjaival és jó hangulatban töltsenek el egy hetet a Dunakanyar legszebb városában. Bővebben»»
A HBPMK honlapján»

Érdeklődni a HBPMK gyermekkönyvtár elérhetőségein lehet:
gyermekkonyvtar@pmk.hu +36 26-310-222 /121

Ferenczy Múzeumi Centrum

Te is legyél kincskereső!/Kincskeresők akcióban – azaz mivel foglalkozik a régész? Az FMC idei táborai – 2 egyhetes tábort és 4 kétnapos minitábor – a közösségi régészeti kiállításhoz kapcsolódnak, de a hét során a múzeum egyéb kiállítótereit és a régészethez kapcsolódó külső helyszíneket is felkeresik a résztvevők, hogy körbenézzenek egy régész szemével.

Időpontok:
2021. június 21-25. felső tagozatos diákok számára
2021. július 5-9. alsó tagozatos diákok számára

A táborban megrajzoljuk a régész profilját, megtanulunk régészül beszélni, fémkeresővel kincset keresünk, ásatási naplót írunk, nyomozós játékot játszunk és egy óriás társasjáték segítségével tovább ismerkedünk a régész munka rejtelmeivel. Megalkotjuk saját kincsestárunkat, amit természetesen minden résztvevő a tábor végén hazavihet.

Kétnapos minitáborok felső tagozatos és középiskolás diákok számára
Az egyik napot a múzeum régészei által vezetett fóti ásatáson töltjük terepen, ahol részt veszünk a feltárásban, megtanuljuk az alapvető feltárási és dokumentálási protokollt. A második napon a közösségi régészeti kiállítás gazdag anyagával ismerkedünk a múzeumban, játékosan gazdagítva a terepen szerzett ismereteket.

  1. turnus: július 12-13.
  2. turnus: július 15-16.
  3. turnus: július 19-20.
  4. turnus: július 22-23.

Az egyhetes (ötnapos) táborok díja: 29.500 Ft/fő, testvérkedvezmény: 25.000 Ft/fő
A kétnapos minitáborok díja: 12.500 Ft/fő, testvérkedvezmény: 9.000 Ft/fő
Bővebb információ és jelentkezés: a muzeumpedagogia@muzeumicentrum.hu email-címen.

Szentendrei Kulturális Központ

A Szentendrei Kulturális Központ tánc-, sakk-, gyermek pszichodráma tábort is szervez sok vidám programmal, kézműveskedéssel.
Nyári táborok a Dunaparti Művelődési Házban»»
Nyári táborok letölthető pdf»»

Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény

Szentendre Város Önkormányzat a Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézménnyel  együttműködve – a korábbi évekhez hasonlóan – segíti a Váci Tankerületi Központ fenntartása alatt lévő általános iskolák tanulói számára a nyári felügyelet megszervezését a nyári szünet alatt. Jelentkezni az iskolák szervezésében lehetett.