Nem álló víz…

2016. május 03.

… a Vizes Nyolcas Uszoda. Áprilisban programok sokasága vert valós és képletes hullámokat az intézményben. Néhány szóban a legérdekesebbekről.

Férfiaknak tilos a belépés!

Új programsorozat indult útjára áprilisban, melyre férfiaknak tilos a belépés. A Parázsfészek wellness rendezvény a hölgyek testi-lelki feltöltődését kívánja szolgálni, minden hónap első és harmadik szerdáján.

Szentendrei Tavaszi Napok

Új fesztivál helyszín született a V-8-ban. Idén első ízben, hagyományteremtő szándékkal a V-8 is bekapcsolódott a fesztivál művészeti programjaiba. Borbély Mihály és Horváth Kornél, a két Kossuth-díjas virtuóz művész duó programjában a fúvós és ütőhangszerek egész arzenáljával bűvölte el a nem kis létszámú közönséget. A Bartók Béla Konzervatórium diákjai hangversenyükön „komoly”zenével és fiatalos lelkesedésükkel, üdeségükkel bűvölték el közönségüket.

Borbély

Pogány Judit volt a vendégünk

Nem indult szerencsésen a „Csevej” beszélgetése a Kossuth és Jászai Mari-díjas színésznővel, mert az első időpontot a művésznő megbetegedése miatt, le kellett mondani. A változtatás szerencsére nem vette kedvét a lelkes közönségnek. A művésznő teltház előtt beszélgetett Kellár F. János Immánuellel, az est házigazdájával , életéről, pályájáról, örömeiről és bánatairól.

Pogány1

Görög táncház

Színvonala és sikeressége alapján méltán lehetett volna a tavaszi fesztivál része a görög táncház. Az időjárás nem volt ugyan kegyes a résztvevőkhöz – hiszen a tetőteraszról bekényszerítette őket a konferenciaterembe – akik tánc- és jókedvét a helyszín változása sem vehette el.

Sport

A kulturális programok mellett a sportesemények sem szorultak háttérbe áprilisban a V-8-ban. Nagy érdeklődésre tartott számot a különleges víz alatti hoki országos bajnoksága, mely fővárosi győzelmekkel zárult. A sportág egyre népszerűbb hazánkban, amit az is mutat, hogy soha ennyi csapat nem vett még részt magyar versenyen. A bajnokság a 2016-s vb-re való felkészülés fontos állomása volt. Akinek nem volt alkalma megtekinteni ezt az izgalmas versenyt, pótolhat június 18-i nemzetközi versenyen.

vizihokicsapatkep

A III. Dunakanyar Bowling Versenyen 15 csapat, 9 női és 20 férfi egyéni versenyző indult. Izgalmas küzdelmek alakultak ki, hiszen a női mezőnyben egyetlen pont döntötte el az első hely sorsát, Szabó Gabriella javára. Szoros volt a csapatverseny végeredménye is, melyet a V-8 csapata 30 ponttal nyert a Femina csapat ellen. A férfi mezőnyben Borza Róbert bizonyult a legjobbnak.

V-8 Triatlon Team

Három, komoly versenyző múltra visszatekintő fiatalember –Hargitai Gábor, Hivessy Zoltán és Kemény András – ezentúl a V-8 színeiben készül majd és versenyez. Három rangos megmérettetésen is indulnak a nyár folyamán a II. OrfűMad Multisport fesztiválon, a Balatonman Triatlon Fesztiválon és az Ironman 70.3 versenyen. Vállalásuk szerint az első 6 között végeznek majd a két fesztiválon. Az Ironman már kicsit nehezebb dió lesz, de ….

Garázsvásár

Az eddigiektől teljesen eltérő műfajú esemény színesítette még áprilisban a V-8 amúgy sem unalmas életét. Immár harmadik alkalommal került sor a garázsvásár megrendezésére, mely köszönhetően a hagyománynak és a jó időnek hatalmas érdeklődéssel járt.

Májusban is sok izgalmas programmal várjuk vendégeinket. Figyeljék weblapunkat (www.v-8.hu) és

keressenek bennünket a facebookon (https://www.facebook.com/V8.Uszoda)!