A Múzeum bemutatja a magyar szőlő és borkultúra fejlődését. A hazai szőlőtermelő tájegységek jellegzetességeit a több nyelven beszélő tárlatvezetők ismertetik.
A borkostoló során pincemestereink tanácsadásával kostolhatják látogatóink a legnemesebb borokat is. A nagynevű pincészetek díjnyertes borai mellett a jövő ígéretes magántermelőinek szőlőnedüi is szerepelnek kostoló programjainkban. A bortúra során borkorcsolyát szolgálunk fel. A kostolásra kínált borokat több éves múzeumüzemeltetés során szerzett tapasztalataink alapján állítottuk össze, de kívánságra speciális kostoló programot is ájánlunk. Például: gyakorlott borkedvelőknek, ínyencceknek, egy-egy pincészet vagy tájegység válogatott borainak tanulmányozása.
A 22 magyar bortermelő tájegység, közel 150 pincészetének, mintegy 4000 palackja biztosítja a bor-shop egyedülállóan széles kínálatát. Pincemestereink szaktanácsadással segítik látogatóinkat a megfelelő bor kiválasztásában, helyes tárolásában és fogyasztási szokásaiban. Nagyértékű, múzeális borok is szerepelnek kínálatunkban, melynek egy része megvásárolható, illetve kívánságra vállaljuk adott évjáratú borok felkutatását.