Karácsony Múzeum

A Hubay Házban berendezett Karácsony Múzeum és Üzlet, Szentendre egyik legérdekesebb, legelbűvölőbb látnivalója.

A múzeum egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt és bár határozottan karácsony közeledtével a legmeghittebb, a nyári forróságban is igazán különleges élményt nyújt a látogatók számára, szinte egy elvarázsolt kis utazásra invitálva őket.

Ha te is igazi karácsonyimádó vagy, Szentendrén járva muszáj ellátogatnod a Karácsony múzeumba.
A múzeum közvetlenül a város központjában, a főtértől alig néhány lépésnyire található.

A múzeumba belépve, az előtérben rögtön egy mesebeli jelenetbe, a Mikulás házába csöppennek a látogatók.

A kiállítás keretében garantáltan találni fogsz néhány számodra kedves régi fenyőfa díszt, melyek egykor szüleid, nagyszüleid fenyőfáit is ékesítették. A szentendrei Karácsony Múzeumban minden ünnepi trend megtalálható, ami a karácsonyhoz kapcsolódik. Egészen az 1830-as évektől kezdve, amikor is az első karácsonyfa díszek elkészültek és nagyiparban kezdték őket gyártani.

A régi karácsonyfa díszek mellett díszes képeslapokat és egyéb karácsonyi dekorációkat is megcsodálhatsz. Olyan az egész, mint egy varázslatos időutazás az elmúlt karácsony estékhez.

A kiállított díszek, bár sok esetben hosszú évtizedek óta őrzött kincsek, kitűnő állapotban vannak.

A Hubay Ház üzlet része valamivel nagyobb, mint maga a kiállítás szakasz, de olyan tökéletesen fonódik egybe a kettő, hogy a házban végigsétálva, szinte észre sem veszed, hogy már nem a kiállítás, hanem az üzlet megvásárolható díszeit szemléled.
Diótörők, angyalkák, szarvasok, hóemberek, műanyag, üveg és fa díszek tucatjai várják az érdeklődőket. Az üzletben a megszokott karácsonyi motívumok és anyagok mellett pedig különleges, extrém díszekkel is találkozhatsz, lehet szó snowboardozó mikulásról, arany színben pompázó medúzákról, szinte nem létezik olyan dísz, amit, vagy amihez hasonlót, ne találnál meg az üzlet széles kínálatában.

A Karácsony kiállítás és az üzlet folyamatosan bővül, újul és változik, így érdemes évente visszalátogatni. Egészen biztos, hogy évről-évre találsz majd új kincseket.

Bár az üzlet nem diszkont áron értékesíti díszeit, a széles kínálat között, mindenki találhat 1-1 számára kedves és megfizethető szuvenírt.

Az üzlet és kiállítás folyosói kissé szűkek, így bár a múzeum látogatása gyermekkel is ajánlott, legyetek óvatosak és kellően körültekintőek, ugyanis a polcokon sok a törékeny dísz.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/pages/Szentendre-Karácsony-Múzeum/857421004639246