Mobilappos időutazás indul Szentendrén

2017. augusztus 21.

Szentendre, a Dunakanyar kapujában fekvő legszebb mediterrán hangulatú városka történelme az ókorig nyúlik vissza. A sokat látott település területén megfordultak római császárok, magyar királyok. Az évszázadok alatt voltak virágzó kereskedővárosként eltöltött évek, de volt olyan is, hogy területe szinte teljesen elnéptelenedett. Túlélt árvizet, tűzvészt, filoxéra járványt, és a mai napig pezseg az élet a hangulatos utcácskákon. Rendeznek itt számos előadást, koncertet, fesztivált, és forgatnak filmeket. Egy dolgot azonban a belváros legöregebb házai sem láttak még: Idén augusztusban, a történelem  során először, dimenziókapu nyílik a város területén. Szentendrén játszódik ugyanis a Mistoryverzum folytatásos kalandjáték sorozat legújabb része, melyet a Mistory nevű városi játék applikációt fejlesztő csapat idén áprilisban indított el.

A magyar fejlesztésű alkalmazás már indulásakor sikeres fogadtatásra lelt, 2015-ben elnyerte a Microsoft által rendezett Imagine Cup nemzetközi verseny közönségdíját Amerikában. A játék azóta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és egyre szélesebb közösségnek nyújt aktív szabadidős kikapcsolódási lehetőséget.  Az alkalmazásban számos történet érhető el, melyek segítségével a játékosok izgalmas
kalandok során barangolhatják be a várost. A Mistoryval felfejthetjük egy rejtélyes Deák téri gyilkossági ügy kusza szálait, megakadályozhatjuk a szabadkőművesek titkos ülését az ELTE-n, de utazhatunk az időben és forradalmárként átélhetjük 1848. március 15. eseményeit, vagy megismerhetjük az 56-os történéseket az egykori diákok szemszögéből. A telefonos app magában foglal mindent, amire egy izgalmas városi kaland során szükség van: lebilincselő történeteket és sok-sok feladványt, fejtörőt, melyek megfejtéséhez csavaros észjárásra és alapos – szó szerint – körültekintésre van szükség. Mindemellett pedig a játék bármikor elérhető, és csak néhány kattintással ingyenesen letölthető.
A történetek többsége egyelőre még Budapest területén játszódik, de az applikáció fejlesztői nyitni szeretnének a vidéki városok felé, és megmutatni a játékosítás turizmusban való kihasználásnak lehetőségeit. Így a múlt hónapban megjelent Eger városában játszódó titokzatos hőskeresős story mellett, most Szentendrén is indul a kaland. A tavasszal indult nyolc részes folytatásos sorozatban a játékosok a Mistoryverzum különféle dimenzióiban teljesíthetnek küldetéseket. Az előző storyk során bejárhatták Lipótváros legszebb részeit, kirándulhattak egy kiadósat a Budai-hegyekben, az éjszakai epizódban megkereshették a Budai Várban elrejtett éji liliomot, és versenyt futhattak az idővel a Margit-szigeten.

A legújabb, ötödik epizód Szentendre gyönyörű belvárosában játszódik. A vállalkozó kedvű Kalandorok izgalmas időutazás során járhatják be a várost, és ismerhetik meg Szentendre történetét az ókortól egészen napjainkig. Vajon milyen kincs maradt ránk a középkorból a plébániatemplom támpillérén? Vagy mit rejt a város szimbóluma, a Kalmárkereszt? A kalandozás célja nem csupán a szórakozás, amellett, hogy a történet a játékosokat a város legszebb pontjain kalauzolja végig, sok-sok érdekes információt és elrejtett kincset: történelmi emléket, művészeti alkotást ismerhetnek meg a küldetés teljesítése során. Ha nyitott szemmel járunk, a művészetek városában, még a macskaköveken is neves alkotók munkáit fedezhetjük fel. A játék izgalmas kikapcsolódást és kellemes belvárosi sétát kínál a városba látogatóknak és a helyieknek egyaránt. A turistaként érkezők rengeteg új ismerettel gazdagodhatnak, de az kalandos történet képes a felfedezés örömében részesíteni azokat is, akik eddig úgy gondolták már jól ismerik városukat. A mobilalkalmazás segítségével ötvöződik az offline és a virtuális tér, a végeredmény pedig a felejthetetlen élmény egy szemet gyönyörködtető, igazán hangulatos kis városkában. Aki egyszer itt játszott, sosem feledi!

A játék augusztus 19-től ingyenesen letölthető az Google Play Áruházból.

A csapatról
Az alapítók Musicz Péter és Szabó Levente 2014 augusztusában kezdték el a Mistory applikáció fejlesztését. A csapathoz később csatlakozott Schmidt Barbara, Juhász Nikolett és Poczók Andrea. Schmidt Barbara az ügyféligények kutatásával, a felhasználói élmény javításával foglalkozik, míg Juhász Nikolett és Poczók Andrea, az offline és online marketing és PR tevékenységet koordinálják.

 

További információ a játékról: www.mistorygame.com
További információ a kalandjáték sorozatról: http://kalandjatek.mistorygame.com/