„MI EGY VÉRBŐL VALÓK VAGYUNK”

2016. szeptember 20.

Az Ismerős Arcok zenekar egyik ismert dalának sora akár az ars poeticája is lehetne az 1999-ben alakult együttesnek. A szeptember 23-i, főtéri jótékonysági koncertjük bevételével a dévai árvaotthont és a Hazajáró Egyletet támogatják.

Az Ismerős Arcok zenekar már országos népszerűségre tett szert. Sokat koncerteznek, ebben az évben 150 fellépésük volt szerte a Kárpát-medencében, és bárhová mennek országon belül vagy határon túl, már ismerősként üdvözlik őket. Céljuk nemcsak a szórakoztatás, hanem az, hogy a hallgatókat legalább egy időre kiszakítsák a szürke hétköznapokból, és lelkesítő gondolatokkal, pozitív energiával töltsék fel őket.

Az együttes gitárosa, Galambos Nándor lapunknak elmondta, hogy már a kezdetektől küldetéstudatot éreztek a magyar kultúra megismertetésére, terjesztésére. Céljuk az összmagyarságban felébreszteni és erősíteni a nemzeti identitástudatot, a magyar kultúra ismeretét. Úgy gondolják, ha ez a számukra fontos értékrend mások számára is fontos lesz, akkor azzal mindannyian sokat nyerünk, mert erősebb tartást ad a nemzetünknek. A zenekar mindig is híve volt az egy nemzetben való gondolkodásnak, és szerintük ha minden magyar magyarként gondolkodik, akkor a fizikai határok, elválasztások jelentőségüket vesztik.

Az adakozás kiemelt fontosságú számukra, évente két-három jótékonysági koncertet is vállalnak, s rögtön igent mondanak, ha olyan megkeresést kaptak, amelynek céljával egyetértenek. A szentendrei felkérést azért is fogadták örömmel, mert tavaly novemberben Déván, Böjte Csaba gyermekotthonában jártak, és ott találkoztak a Hazajáró műsor készítőivel. A hasonló gondolkodás, a hasonló értékrend jó alapot adott az azonnal kialakult barátságnak, hiszen ahogy Nándor megfogalmazta: „Amit mi a zenében teszünk, azt a Hazajáró című műsor készítői a turisztika területén teszik, de céljaink azonosak”.

A zenekar már fellépett Szentendrén pár évvel ezelőtt, de nagyon örülnek, hogy ezúttal szabad téren, a festői szépségű Fő téren adhatnak koncertet. A szentendrei koncert az őszi-téli évad indítása lesz, a rajongók tehát új repertoárt hallhatnak. A stílusuk – saját elmondásuk szerint – rendkívül eklektikus: a rockzenétől a balladaszerű dalokon át a dzsessz-elemekig terjed a műfajokat összefogó és átölelő repertoárjuk.

„Viszonylag ritkán lépünk fel a Dunakanyarban, ezért is lesz különleges alkalom ez a fellépés számunkra. Nagyon örülnénk, ha azok, akik ismerik és szeretik a zenénket, minél többen eljönnének szeptember 23-án, pénteken este a Fő térre, sok szeretettel és jó zenével várunk mindenkit” – zárta a beszélgetést az együttes gitárosa.

Koncertjegyeket elővételben 2500 Ft-os áron válthatók itt , támogatói jegyek itt. Belépőjegyet korlátozott mennyiségben a koncert helyszínén is lehet váltani.

Várunk mindenkit pénteken nagy szeretettel!