Megrendezték a helytörténeti vetélkedő 2. fordulóját

2020. február 26.

2020. február 25-én rendezték meg az 7-8. osztályos általános iskolások helytörténeti vetélkedőjének második fordulóját. A diákoknak ez alkalommal Szentendre nemzetiséginek hagyományaival, kultúrájával kapcsolatban kellett feladatokat végrehajtaniuk.

Idén is folytatódik a népszerű helytörténeti vetélkedő. A verseny három fordulóból áll, amelyen 8 csapat vesz részt. Az első október 15-én került megrendezésre, fő témáját az aradi 13 kivégzésének 170 éves évfordulója adta. A diákok a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban, illetve a Hajósinas vendéglőben mélyebben is megismerhették 1848-49 szentendrei vonatkozásait, és megmutathatták, mennyire mélyen ismerik a témát.

A második fordulóban Szentendre nemzetiségeinek hagyományai, táncművészete, gasztronómiája és kultúrája került középpontba. A diákok A Városházán kapták meg a feladatokat, amelyeket a Városháza mellett további négy helyszínen: a Szerb Múzeumban, A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban, a Kucsera Emlékkiállításon, illetve a Hajósinas vendéglőben kellett megoldaniuk.

A következő forduló április 7-én 9:00-13:00 között kerül megrendezésre a Városházán.