Megemlékezés június 25-én a felújított Kucsera-keresztnél

2019. június 04.

Idén ünnepeljük dr. Kucsera Ferenc káplán vértanúhalálának 100. évfordulóját, erre az alkalomra megújult az 1993-ban állított álló emlékkereszt és a környezete is, és megtörtént a vandalizmus utáni helyreállítás is.

Korábban már írtunk a kereszt felújításának részleteiről, Kovács Endre és Jeges András közreműködéséről. A kereszt és környezete május elején készült el teljes egészében. Május 13-án vettük észre döbbenten, hogy a hét közepén felállított korlátot a hétvégén vandál kezek kitörték, csak egy pár centiméteres csonk maradt helyén. Mostanra megtörtént a korlát helyreállítása is, így méltó kegyeleti helyen emlékezhetünk a hősi halált halt vértanúra, Kucsera Ferencre.

Szeretettel várják az érdeklődőket az ünnepi megemlékezésre június 25-én, kedden.

16 órakor: koszorúzás, szabadtéri kiállítás-megnyitó Kucsera Ferenc életét bemutató képekből a Kucsera-keresztnél. Beszédet mond Verseghi-Nagy Miklós polgármester és Bozó Tibor dandártábornok, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia parancsnoka, valamint Tyekvicska Árpád történész. Közreműködik: a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia zenekara.

További programok:

18 órakor: emléktábla-avatás a Kolping-háznál

18.30kor szentmise a Péter-Pál templomban, celebrál dr. Cserháti Ferenc püspök

19:30kor megemlékezés a Katolikus Kálvárián.