Második adventi hétvége: adománygyűjtések, Mikulásfutás, második gyertagyújtás

2021. december 03.

Programokban gazdag lesz advent második hétvégéje is Szentendrén. Idén újra megrendezik a jótékonysági Mikulásfutást, zajlanak az adománygyűjtések a rászorulók számára, az adventi vásár kézműves ajándéktárgyakkal és finom falatokkal várja a látogatókat, vasárnap pedig sor kerül a második adventi gyertyagyújtásra a Fő téren.

Mozdulj meg értük! Szombaton (december 4-én) rendezik meg a jótékonysági Mikulásfutást a Duna-korzón. A táv sétálva vagy babakocsival is teljesíthető, a lényeg a nevezési díj, ami állhat tartós élelmiszerekből és válogatott finomságokból, a rászorulók javára. Részletek cikkünkben, vagy a Facebook-eseményben: https://www.facebook.com/events/430432091790038
2021. december 04-én, a jótékonysági Mikulásfutás miatt 12:30 órától 15:30 óráig az alábbi ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben:
Teljesen lezárják a közúti forgalom elől a Duna korzót a Bolgár utcai parkoló paletta bejárata után kezdődően – Dunakorzó Rév utcáig. A Jókai utcát szintén lezárják, teljes hosszában, 12:30 – 15:30 óra között.

Zajlanak az adventi adománygyűjtések, a szervezők várják az adakozók jelentkezését!
Folyamatosan frissülő cikkünkben minden adománygyűjtő akciót felsorolunk.

Szombat délután a kicsik előadásában: Menjünk mi is Betlehembe
https://www.facebook.com/events/590384075420571

Világító Adventi Ablakok Szentendrén: keresse fel őket egy kellemes séta keretében!
https://www.facebook.com/events/399462118419818

A belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcai adventi vásáron, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is jelentős számban lesznek jelen helyi és környékbeli kistermelők, és az ország számos területéről érkeznek a vásárba a minőségi kézműves termékeket készítő árusok. Célunk, hogy a szentendreiek, a környékbeliek és az idelátogató turisták egyaránt találjanak olyan ajándékokat, amelyekkel nagy örömet szereznek családtagjaknak, barátaiknak. Természetesen idén sem feledkezünk meg a gasztronómiai kínálatról és a helyi művészek pavilonjai is várják a látogatókat.

Második adventi gyertyagyújtás
2021. december 5. (vasárnap) 17:00 óra, Fő tér

Harangjátékkal veszi kezdetét az adventi gyertyagyújtás – Karácsonyi népdalokat ad elő Döbrente Nóra, a Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendéke. Felkészítő tanár: Sasvári Borbála.
A második gyertyát meggyújtja Krizbacher Aurélia, Szentendre Közös Önkormányzati Hivatal volt dolgozója, Szentendre Város Szolgálatáért díjasa és Antalicz Ferenc Norbert rendőrzászlós körzeti megbízottja, Szentendre Város Közbiztonságáért díjasa
Közös ima – Harmathy András lelkipásztor (Szentendrei Református Egyházközség) Sasvári Bori – Dömény Krisztián – Adventi népzenei koncertje
Fényfestés a Fő téren (karácsonyi hangulatú diák vetítése – a gyertyagyújtások ünnepi részét követően egészen este 19:00 óráig)
https://www.facebook.com/events/355630209668552

Adventtől vízkeresztig – ünnepi programsorozat Szentendrén: összefoglalónkat ITT olvashatják.