Magyarnóta Kavalkád

2019. szeptember 24.

Egymásnak adták a szót, azaz a dalt az első Szentendrei Magyarnóta Kavalkádon 2019. szeptember 21-én, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében. A rendhagyó programot Bányai Márton nótaénekes állította össze. R. Kárpáti Péter konferálásával a kiváló fellépő művészek különleges, újító ősbemutatója magával ragadta a közönséget.

A másfél órás műsorban fellépett a magyarnóta és cigánydal éneklés megkoronázott királya: Tolnai András, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Bartók Béla-Pászthory Ditta díjas művésznő: Erdős Melinda, a szentendrei nótás kapitány: Kapi Gábor, a magyarnótás közösség által újonnan felfedezett, egyedi személyiség: Gombos Maja, a humor avatott képviselője: Horváth László. A zenei kíséretről Nyári Tamás és kiváló zenekara gondoskodott.

A vendégeket Verseghi-Nagy Miklós polgármester köszöntötte. Az estet az októberi Idősek Világnapjára alkalmából állította össze Bányai Márton, a különleges esemény főszereplője. A zenés mulatozás után magyaros, egészséges étkekkel vendégelték meg a közönséget a szervezők, Szentendre Város Önkormányzata és az Egészséges Városért Közalapítvány.