Levente-díj átadás a Vujicsics Együttessel

2019. március 28.

Névadójára, Vujicsics Tihamérra emlékezett a zeneiskola 2019. március 26-án. A kiváló zeneszerző idén február 23-án lett volna 90 esztendős. A Városháza dísztermében rendezett ünnepi koncerten felléptek az iskola művésztanárai, vendégművészként Illés Szabolcs hegedűművész, barokk muzsikus, valamint a Vujicsics Együttes. Az esten került sor a hagyományos Levente-díj átadására is. 2019. Levente-díjasa Masát Tamás, akinek ezúton is gratulálunk!

Masát Tamás idén érettségizik a Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Zenei tanulmányait ütős hangszereken a Vujicsics Tihamér Zeneiskolában tizenhárom éve kezdte, és ez az időszak meghatározó volt életében, mert a zene segítette nyitottabbá tenni, s eszközt adott kezébe az önkifejezésre. Zeneiskolai bizonyítványa mindig jeles volt, több évet igazgatói dicsérettel zárt, és érdemesnek találták a zeneiskola bronz violinkulcs díjára is. Tamás több országos versenyen is részt vett, a legbüszkébb a IX. Országos Továbbképzős Versenyen maximális pontszámmal elért kiemelt első helyre.

Masát Tamás a zeneiskola több zenekarában játszik, ezen kívül a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar és a leányfalui Szent Anna Kórus zenekarának aktív tagja. Gyakran lép fel szólistaként zeneiskolai, gimnáziumi és városi rendezvényeken.
„Tamás 2008 óta növendékem, kiváló memóriájú, okos fiatalember. Technikai, valamint ritmikai tudása átlag feletti, szorgalma példás. Kiváló közösségi ember, akire mindig számíthatnak társai” – jellemezte tanítványát Bártfai Zoltán, a zeneiskola ütőhangszeres tanára.