Gyerekekkel Szentendre belvárosában

2018. július 07.

A Szentendrén élő vagy Szentendrére látogató kisgyermekes családok különösen szerencsések. Hogy miért? Mert sok-sok program, látnivaló akad itt, melyeket gyerekekkel együtt a legnagyobb élmény felfedezni! Rengeteg olyan hely van, ahová érdemes ellátogatni. Íme néhány kedvcsináló ötlet.

A gyerekek egyik kedvenc helye a szentendrei Dunapart, ahol nemcsak jókat játszhatnak, kerékpározhatnak vagy motorozhatnak, de akár kacsakő dobálási technikájukat is tökéletesre fejleszthetik. Miután kigyönyörködtük magunkat és megetettük a partra kitotyogó barátságos kacsákat, bőven marad időnk arra is, hogy nyakunkba vegyük a várost.

Ha Szentendre, akkor nem hagyható ki a HÉV végállomásánál található Városi Tömegközlekedési Múzeum, ahol majdnem minden járműre fel lehet szállni. Esős időben is jó program, mert a múzeum nagy része egy régi remízben van, tehát fedett.

Igazi kuriózum, és hatalmas élmény a gyerekeknek a Szamos Marcipán Múzeum is. Itt, mintha semmi nem változott volna az utóbbi időben, mégis egyre több minden látható: számos rajzfilmfigura és híresség mása, valamint sok-sok ismert épület valósághű, édes mása.

Innen csupán egy percre, a Fő téren található Mikrocsodák Múzeumában a gyerekek mikroszkóp alatt leshetik meg a világ legkisebb Coca-Colás üvegét, vagy belekukkantanak a világ legkisebb arany könyvecskéjébe, melynek lapjai pókhálóval vannak összefonva. A kiállítás garantáltan felejthetetlen élményt nyújt számukra.

A Fő tér másik végében található mesebeli könyvkuckó, a Parti Medve Könyvesbolt egy olyan egyedi, ötletes, és jó ízléssel berendezett hely, amit szintén nem érdemes kihagyni. Itt nemcsak különleges mesekönyveket és játékokat találhatunk, de egy igazi „parti”-helyet is, ahol mindig történik valami.

És ha már a meséknél tartunk. Létezik egy igazi időutazó hely is itt a belvárosban, ahol megállt az idő a nyolcvanas években. Amennyiben szívesen megmutatnánk gyermekeinknek, miképp telt nekünk szülőknek vagy nagyszülőknek a gyermekkorunk, melyek voltak a mi kedvenc játékaink vagy édességeink, akkor semmiképp sem hagyjuk ki a Retro Design Centert.

A nap megkoronázásaként aztán jöhet egy jó kis fagyi a belváros valamelyik cukrászdájában, vagy irány az Édeni Édességek csokibolt. A Szamos cukrászdával szemben lévő kis üzlet nyitott kapukkal várja mindazokat, akik szeretik „a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét … és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.