Lássátok, lássátok! MANK online adventi kiállítás és vásár

2020. november 30.

A járványhelyzetre való tekintettel, és hogy mindannyian egészségben és biztonságban tudjunk készülni az ünnepekre, a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Lássátok, lássátok! – Az ünnep lényege képekben című adventi kiállítása digitálisan lesz megtekinthető.

A szentendrei ÚjMűhely Galériába tervezett kiállítás immár a digitális kommunikáció angyalszárnyain hozza el nekünk az adventi hangulatot, melyet az egyik legismertebb és legrégebbi karácsonyi énekünk, a Mennyből az angyal egyik sora inspirált. A kiállítás címe egy felhívás a karácsony ünnepének lényegére és mélységére kíván rávilágítani. A szemkápráztató kortárs képzőművészeti alkotások segítségével együtt készülhetünk az ünnepre a javasolt távolságtartás mellett is, és közösen élhetjük át Karácsony meghittségét. A művészet által közvetített misztikum és csoda pedig ajándék formájában mindennapjaink fénypontja is lehet, a kiállított munkák ugyanis meg is vásárolhatóak.

A kiállításmegnyitó helyett online tartalmakkal várunk minden kedves érdeklődőt december 2. és december 31. között a számítógép- és telefonképernyők előtt, a www.alkotomuveszet.hu honlapon és a facebook oldalon. Készülünk továbbá egy videóval is, amelyből részletesen megismerhetitek a kiállítás anyagát.

A kiállítás kurátora: Sipos Tünde művészettörténész

A kiállítás társkurátora: Szepes Hédi művészettörténész

A kiállító művészek: Baksai József, Bálint Ildikó, Czene Márta, G. Szabó Beáta, Gilly Tamás, Hajas Katinka, Herman Levente, Horváth-Lóczi Judit, Kalmár János, Keresztes Dóra, Kiss Márta, Mayer Éva, Lovas Ilona, Orosz István, Sipos Boglárka, Sziebert-Tóth Judit, Tápai Nóra, Verebes György

A kiállítás anyaga a MANK különböző felületein 2020. december 2. és 31. között tekinthető meg.