Kovács Kriszta / #kultihlető / online

2021. április 15.

Ihletődj Kultszereplőkkel! Motiváció, lendület, inspiráció, feltöltődés?!… Ihlet! Vajon miből építkezik, töltekezik, miből “merít” egy művész? Miféle érzés, gondolat, érzet az Ihlet? A Szentendrei Kulturális Központ #kultonline​​ csatornáin hétről-hétre bemutatnak egy-egy kis videót olyan művészekről, emberekről, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak a Szentendrei Kulturális Központtal. Április 15-én Kovács Kriszta mesél az ihletről.

 

Kovács Kriszta 2012-ben, második kislánya születése után döntött úgy, hogy a sok éves multinacionális cég adta biztos munkát felváltja egy szerelem-projektre, egy saját vállalkozásra.

Így lett először megálmodója, majd tulajdonosa és vezetője a szentendrei Ínyencház Főzőiskolának, mely nemcsak egy főzőiskola, hanem gasztroműhely, egy kreatív alkotó-tér gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Kriszta  rendezvények, főzőtáborok, egyéni és csoportos kurzusok és városi gasztrosétákon keresztül szeretné közelebb hozni és megszerettetni az emberekkel a gasztronómiát: a kulináris élmény, a sütés-főzés örömét, a gasztronómia adta kreatív alkotás lehetőségét.

Kovács Kriszta a Szentendrei Kulturális Központ fesztiváljain is biztosít gasztronómiai élményt. Legutóbb az augusztusi Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva programsorozaton gyerek és felnőtt főzőkurzusokat tartott, gasztronómiai csevej háziasszonya volt. Az Advent Szentendrén rendezvényünkön -mely tavaly az online térbe került megrendezésre- mézeskalácsház-készítő videóval és az általa összekészített alapanyagcsomaggal tette színesebbé adventi napjainkat.

A videó április 15., 19 órától látható a Kulturális Központ Facebook oldalán, illetve YouTube csatornáján