Kirándulóhajó járatok a Dunakanyarban

2017. május 05.

Április 29-től szeptember 30-ig (a mellékelt menetrend szerint) ismét közlekedik a Szentendrei Duna-ágban a Mahart Bp. – Visegrád – Esztergom kirándulóhajó járata.

Ez igen örvendetes hír lehet azoknak, akik szeretnek hajóval kirándulni járni, hiszen  2010 és 2013 között Szentendre és Visegrád között egyáltalán nem volt menetrend szerinti hajóforgalom ezen az útvonalon, 2014-től 2016-ig pedig csak és kizárólag a júliusi és az augusztusi főszezonban, hétvégenként közlekedett hajójárat a Szentendrei-Dunán, azok is csak Bp. – Szentendre – Visegrád között.

A járathoz kapcsolódóan szeretettel ajánljuk a túrázok figyelmébe az alábbi kiváló kirándulóprogramokat:

• ha  a Szentendre (i. 9:10) – Dömörkapu buszjáratot igénybevéve teljesítjük a Bükkös-patak – Sikáros – Király-völgy – Szőke-forrás-völgy – Dömös útvonalat és Dömös műemlék hajóállomásáról hajóval (i. 17:00) térhetünk vissza Szentendrére,

• vagy a Szentendre (i. 9:05, 10:05) – Pilisszentlászló busszal elindulva a Spartacus ösvényen (zöld sáv jelzés) vagy az Apátkúti-völgyön (piros sáv jelzés) át túrázhatunk át Visegrádra, ahonnét egyszerűen visszatérhetünk hajóval (i. 17:30) Szentendrére.

• Természetesen a fent említett két útvonalon kívül a Pilisszentlászló – Prédikálószék – Vadálló-kövek – Dömös túraprogram is számításba jöhet.

Menetrend és kapcsolódó túraajánlatok:

hajo_menetrend_2017