Júliustól is várja a kézműveseket a Dumtsa Kézműves Kirakodó

2024. június 14.

Kedves Kézművesek!Továbbra is várja a szentendrei Dumtsa Kézműves Kirakodó a kézművesek jelentkezését az október közepéig tartó szezonban! A Kirakodó szombatonként és vasárnaponként, valamint a hosszú hétvégék teljes időtartamában nyitva tart.

Alkalmanként tematikus kirakodóval, minden más esetben iparművészeti kavalkáddal szeretné megtölteni a főszervező, a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. a szentendrei Dumtsa Jenő utcát, a patak partja és a Fő tér közötti sétálóutcát.

A részvétel díja: 7500 Ft/nap/hely

A jelentkezéssel kapcsolatban visszajelzést küldünk. A jelentkezés legfeljebb az adott hétvégét megelőző 14. napig történik meg. Pozitív elbírálás esetén a részvétel feltétele a szerződéskötés, valamint a részvételi díj megfizetése elektronikusan.

Foglalás időtartama

Előnyben részesítjük azokat a kiállítókat, akik egy-egy hétvége teljes időintervallumában ki tudnak állítani. Kérjük, ha mégsem tudna jönni a teljes hétvégére, azt az űrlap végén található Megjegyzés rovatban tüntesse fel!

Sátrak

A jelentkezők számára sátrat és asztalt biztosítunk, annak kihelyezésének költsége azonban a kiállítót terheli.

A sátrak 2×2 méteres helyet biztosítanak. Továbbá asztalt biztosítunk, melynek mérete: 80×180 cm. Széket nem tudunk biztosítani. A sátrak és az asztalok kihelyezésével kapcsolatban Bochnert Tibortól tudnak segítséget kérni, akinek elérhetőségét a pozitív elbírálást követően adjuk meg.

A jelentkezés elfogadását követően tájékoztatjuk a résztvevőket az elhelyezkedésről.

A sátrak és eszközök felállítása és leszedése minden esetben a rendezvényt megelőző 2 órával kezdődik meg, és a zárást követő 1 órában zajlik, így Bérlő számára a bepakolásra 09:00 órától nyílik lehetőség, és 19:00-ig szükséges a helyszínt elhagynia.

Nyitvatartás

Minden nap 10:00 és 18:00 között, azonban a nyári időszakban, amennyiben a látogatói forgalom megengedi, szeretnénk kérni, hogy lehetőség szerint tovább tartsanak nyitva.

A vásár résztvevőinek ingyenes mosdóhasználatot biztosítunk a Tourinform Iroda közösségi mosdójában.

Különleges hétvégék

A júliustól október közepéig tartó időszakban is több tematikus hétvégét tervezünk, valamint tovább tartunk mindenképpen nyitva a Gyertyaúsztatás alkalmával. Ezen hétvégék a következők:

Július 20-21. – Július 20-án ismét megrendezésre kerül Szentendre egyik leglátványosabb programja, a gyertyaúsztatás. Ezért július 20-án a vásár résztvevőit arra kérjük, hogy amennyiben tudnak, maradjanak tovább, egészen 23 óráig. Áramot a világítás miatt biztosítunk.

Augusztus 3-4. – Tematikus hétvége: Ékszerek (De nem kizárólag ékszerekkel foglalkozó kézművesek jelentkezését várjuk!)

Augusztus 17-20. – Négynapos hosszúhétvége

Augusztus 30 – szeptember 1. – Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva, amelynek keretein belül a városi programokhoz illeszkedve már pénteken is nyitva tartunk. A vásár résztvevőit arra kérjük, hogy amennyiben tudnak, maradjanak tovább, kb. 22-23 óráig. Áramot a világítás miatt biztosítunk.

Szeptember 7-8. – Tematikus hétvége: Printek, nyomatok, képzőművészeti alkotások (De nem kizárólag ezekkel foglalkozók jelentkezését várjuk!)

Október 5-6. – Tematikus hétvége: Textil (De nem kizárólag textilekkel foglalkozó kézművesek jelentkezését várjuk!)

Pakolás

A ki- és bepakolásról, az értékek védelméről minden kiállító maga gondoskodik. A sátrak nem zárhatók.

A ki- és bepakoláshoz igény esetén behajtási engedélyt biztosítunk, melynek ára: 2400 Ft/szezon/rendszám. A ki- és bepakolás idejére szabad csak beállni az utcába. Behajtani szombaton délelőtt 9:30-ig és vasárnap 18:30-tól lehet. A behajtási engedély a Dumtsa Jenő utcára, a Péter Pál utcára és a Kucsera utcára vonatkozik. A ki- és bepakolást követően el kell hagyni autóval a helyszínt.

Kérdés esetén keressenek minket az alábbi emailcímen: takacs.erzsebet@szentendre.hu

A júliustól esedékes hétvégékre ITT jelentkezhetnek!

Várjuk Önöket sok szeretettel!