Jótékonysági árverés a zene jegyében

2019. szeptember 30.

Bihon Győző festőművész alkotásai kerültek kalapács alá a Szentendrei Jazz- és Bornapokon, 2019. szeptember 27-én a Városi Vendégházban. A művészetszeretőket zene ihlette festmények kamarakiállításával, a Nemes Nedűk Borszaküzlet  és a Kárásztelki Pezsgőpincészet boraival, pezsgőivel várták az estre. Az árverés teljes bevételét, 140 ezer forintot a szervezők és a művész a Szentendrei Szent Erzsébet Karitász Közössége javára ajánlották fel. Az összegből a rászorulók téli tüzelőjét biztosítják.

A hangulatosan berendezett Vendégház-udvarban, a kamara-kiállításon vadonatúj képeket tártak a közönség elé, Bihon Győző zene és Gulyás Andrea hangszerek inspirálta festményeit. Az eseményen két festmény került kalapács alá a Variációk a zenére I és a Variációk a zenére II. című alkotás. Mindkettő a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál idején készült, az első a Bihon-Karácsony-Kecze esten, a második pedig az Ecsetvonással a Karitászért szabadtéri festőműhelyben, ahol több mint 50 különböző kéz ecsetvonásai nyomán született meg a festmény.

Az árverést Boros Luca meseterapeuta vezette, aki egy tanulságos mesével is meglepte a közönséget. A jótékonysági árverés fővédnöke Verseghi-Nagy Miklós polgármester volt, az esten Borbély Mihály Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas dzsesszmuzsikus játszott szaxofonon. Az est bevételével a Szentendrei Szent Erzsébet Karitász Közösséget támogatták. A Karitász vezetője, Kivés Zoltán köszöni a licitálók nagylelkű adományait, mellyel a rászorulók téli tüzelővásárlását segítik.