Ízek, utcák, Szentendre

2016. augusztus 16.

Kevesen tudják Szentendréről, hogy nemcsak képzőművészeti, de gasztronómiai hagyománykincse is ilyen gazdag, mivel a török kiűzése után a szinte kihalt városba a „nagy vándorlással” sokféle nép (szerbek, örmények, görögök, dalmátok, bajorok, szlovákok, stb.) is érkeztek. Ezen nemzetiségek étkezési kultúrája háromszáz éves együttélésük során erős hatással volt egymásra, így alakították ki Szentendre különlegesen sokízű konyháját, melyből e két órás városi séta során arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink is kóstolót kaphassanak.

A séta során Bekovits György kalauzol majd minket Szentendre különleges már-már elfeledett ízei között. Kétféle borkorcsolyát, gibanicát és kecskesajttal töltött bazsalikomos paprikát, szamárhegyi bagócalevest és raffiolit is kóstolhatunk a program során. Dumtsa korzó kedves támogatói jóvoltából a szentendrei szerb búcsúk szakrális „süteményét” a koljivót is megízlelhetjük, sőt a Szamárhegy tetején a Dalmát szamár bisztróban fritule fánkkal várnak majd minket.

Ha Ön is szívesen csatlakozna ehhez a nem mindennapi szentendrei sétához, kérjük részvételi szándékát a Tourinform irodában, vagy a +3626 317 965-ös telefonszámon jelezze. A séta időtartama 2 óra a program ára 3500 Ft (szentendrei lakcímkártya felmutatásával 50% kedvezmény), amely tartalmazza a kóstolók árát is.