Intézményvezetői egyeztetés

2019. szeptember 05.

Évkezdő egyeztetést tartott az önkormányzat az oktatási intézmények vezetőivel 2019. szeptember 5-én, a Városháza dísztermében.

Az egyeztetésre az iskolák, óvodák vezetői érkeztek, illetve az adott szakterületek, programok gazdái.

A megbeszélésen Verseghi-Nagy Miklós polgármester köszöntötte az intézményvezetőket, megköszönve az előző tanévben végzett munkájukat és az együttműködést az önkormányzattal.

Ezután a Kucsera Emlékév aktuális programjait ismertette az emlékév megbízott koordinátora. Szeptember 21-én rendezik a már eddig is nagyon sikeres Nagy Szentendrei Számháborút, majd a kisebbeket megszólító tavaszi rajzverseny után most a nagyobbaknak szóló irodalmi pályázattal folytatódik a programsorozat. A TDM „In memoriam Kucsera Ferenc” sétákra várja a jelentkezőket, a Ferenczy Múzeumi Centrum október 24-én nyitja meg Kucsera témájú kiállítását.

Az önkormányzati kollégák ismertették a nemzeti ünnepekkel kapcsolatos elképzeléseket és a nemzetközi, testvérvárosi ügyekkel kapcsolatos kérdéseket. Szó esett a sport és kulturális programokról (pl. Pilis Tekerő, Őrzők Napja, kiállítások), a szintén közkedvelt helytörténeti vetélkedő idei folytatásáról, és az iskolákkal közös projektekről is.

Az intézményvezetők meghívást kaptak a társintézmények által szervezett rendezvényekre: V8 kupa, Ferenczy Múzeumi Centrumban szervezett múzeumpedagógiai foglalkozások, Kaláka zenekar Ady-estje, ingyenes nap tanároknak a Skanzenben stb.

A tanév első féléve eseményekben gazdag lesz, a gyerekekre a tanulás mellett, illetve azt megsegítve rengeteg  tudást és tapasztalatot gyarapító élmény vár.