III. Művészet és Mámor Borfesztivál

2015. augusztus 03.

Fesztivál a Fesztiválban: idén harmadik alkalommal kerül sor Szentendre város borfesztiváljára augusztus utolsó hétvégéjén, a X. Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivál keretében.

Az mindenki számára köztudott, hogy Szentendre a művészek városa, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a borkészítésnek is évszázados hagyománya volt Szentendrén az 1882-es filoxéra járvány kezdetéig. A külföldön és belföldön is híres kiváló minőségű borok nemcsak egykor, de most, ezen a három napon is megtalálhatóak lesznek a városban, hiszen a Dunakorzó területén az ország több, mit húsz neves pincészete és a város népszerű éttermei várják kínálatukkal a borbarátokat és a kulináris élvezetek híveit.

Mivel ezen a hétvégén az egész belvárost áthatja a fesztiválhangulat, ezért a kulináris élvezeteken felül számos egyéb zenei-, kulturális- és gyermekprogramból is választhatnak a Szentendrére látogatók. A városban így többek közt katonazenekar és utcazenészek gondoskodnak majd a jó hangulatról, de lesz népi játszóház, pincetúra, Borkaszinó, bor ihlette tárlatvezetés, és borhajós program is.


Borkorzó a Dunakorzón

A Duna-parton az ország különböző vidékeiről érkező neves pincészetek várják a látogatók: Babits Pincészet, Tokaj • Bujdosó Picészet, Balatonboglár • Csalló Pálinka, Balatonalmádi • Eperbor, Tahitótfalu • Gregorián Pincészet, Badacsony • Haraszty Pincészet, Etyek • Hilltop Pince, Neszmély • Jackfall, Villány • Kecze és Hady Kézműves Borászat, Aszófő • Kolonics Pincészet, Somló • Kontyos Borház,Szeged • Nedűk Borszaküzlet, Szentendre • Pannon Tokaj Pincészet, Tokaj Hegyalja • Polgár Pincészet, Villány • Recas Pincészet, Erdély • Szeleshát Pincészet, Szekszárd • Tokaj-Hétszőlő Pincészet, Tokaj-Hegyalja • Vineas Tenkes, Siklós • Vylyan Pincészet, Villány.

Egyéb Programok

A nemes nedű kóstolása közben a gasztronómiai élvezetek kedvelői is hódolhatnak majd szenvedélyüknek, hiszen a Duna-korzón található éttermek nyárson sült bárányt, bográcsban főtt hagyományos magyar ételeket, grillsütőn és faszénen készült ételeket készítenek, a gasztroutcában pedig helyi- és környékbeli termelők kínálják majd kézműves termékeiket, így pl. kolbászokat, kecske-és tehénsajtokat, pástétomokat, krémeket, füstölt árukat, mézkülönlegességeket és különböző édességeket.

 

A Borfesztivál és a X. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál összes programja megtalálható a rendezvénysorozat programfüzetében.