II. In Medias Brass Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál

Immár második alkalommal, 2019. április 12. és 14. között kerül megrendezésre az egyre népszerűbb In Medias Brass Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál és Verseny Szentendrén. A háromnapos rendezvény a Junior Prima díjas In Medias Brass rézfúvós együttes, a Vujicsics Tihamér Zeneiskolai Alapítvány és Szentendre város együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

A verseny célja a fiatal generáció zenei nevelése, a zeneiskolai és középiskolai rézfúvós kamarazene-oktatás fejlődésének elősegítése és fontosságának hangsúlyozása és a magyar rézfúvós kamarazenei hagyományok ápolása.

Az idei évben a verseny a zeneiskolák és szakgimnáziumok különböző rézfúvós formációit szólítja meg. A megmérettetésre 19 együttes jelentkezett, közel 100 versenyzővel.

Az április 14-én megrendezésre kerülő verseny bírálóbizottságában az In Medias Brass tagjai mellett Jindřich Petráš cseh kürtművész és tanár illetve Dr. Hőna Gusztáv a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem harsonaprofesszora foglalnak helyet.

A fesztivál programjai között szerepel egy háromnapos nemzetközi mélyrézfúvós kurzus, amely április 12-én, pénteken kezdődik.

 

Kurzusvezető professzorok:

Wagner Csaba harsonaművész, a Magyar Állami Operaház zenekarának, a Staatskapelle Berlin és a Berlini Operaház zenekarának, a lipcsei Gewandhaus Zenekarának korábbi, a Budapesti Fesztivál Zenekar jelenlegi tagja, a Vujicsics Tihamér zeneiskola egykori tanítványa

Sztán Attila az In Medias Brass rézfúvós kvintett harsonása és a Budapesti Fesztivál Zenekar tagja.

Zempléni Szabolcs a hamburgi Zeneművészeti Főiskola kürt professzora.