Hűsítő fagylaltok Szentendrén

2024. június 19.

A nyári hőségben mivel is hűthetnénk le magunkat Szentendre utcáin, mint a város fagyizóinak finomságaival. Egy hőségmentő vállalkozásba kezdtünk hát, és ajánlunk nektek néhány kihagyhatatlan fagyizót Szentendre központjában. A felsorolás azonban semmiképpen nem reprezentatív, nagy szerencsénkre ilyenkor a számtalan fagyizó mellett a szentendrei cukrászdák és éttermek is bőven kínálnak nekünk fagylaltokat!

 

Centrum fagyizó

A Fő téren található retro felirat mögött minden nap eredeti olasz, természetes alapanyagokból készült fagylaltokkal várja a Szentendrére látogatókat a Centrum fagyizó. Képzett cukrászaik minden reggel gondoskodnak az aznapi friss kínálatról, amelyet a Fő térre néző teraszon is elfogyaszthatunk.

Fő tér 7.

 

Levendula fagyizó

A Levendula Kézműves Fagylaltozó egy családi vállalkozásként indult, és terjeszkedésük óta is szívvel-lélekkel készítik a fagylaltjaikat. Termékeiket mesterséges adalékanyagok nélkül, kiváló minőségű alapanyagokból állítják elő, figyelembe véve a legmodernebb gasztronómiai trendeket és a vendégeik igényeit. Minden egyes fagylaltjukhoz egyedülálló ízélmény párosul, legyen szó hagyományos vagy új, izgalmas ízkombinációkról. Emellett fontos számukra az ételallergiások és speciális diétát követők igényeinek kiszolgálása is, így cukormentes, glutén-, tej-, és tojásmentes változatokat is kínálnak. Ráadásul Szentendrén két helyen is elérhetőek.

Fő tér 8. és Dumtsa Jenő u. 15. (A Bükkös-pataknál)

Szamos

A felújított Szamos Cukrászda megújult pultban fogadja a nyári melegben fagylaltok után vágyókat. A tölcséres fagyik mellett a kelyheket is érdemes megkóstolni, próbáljátok ki például a Szicíliai napfény névre hallgatót, mely pisztácia és citrom fagyit rejt, apróra tört keksszel meghintve, tejszínhabbal a tetején. De válogathatsz a Szamos jégkrémjei közül is, amelyet öt ízben készítenek: csokoládé, vanília, málna, pisztácia és az izgalmas diós Eszterházy is vár téged!

Dumtsa Jenő utca 14.

 

Lola Cukrászda

A cukrászdát az a Balogh Lola alapította 1954-ben, a jelenlegi helyszínen, a város sétálóutcájában 1975-ben, akinek receptjei alapján még mindig főzik a fagylaltot, friss gyümölcsök felhasználásával, adalékanyag-mentesen. A családi vállalkozásként üzemelő cukrászda választéka az utóbbi időben bővült: kínálnak pohárkrémeket, desszertkrémeket, szintén adalékmentesen alapanyagokból.

Dumtsa Jenő u. 5.

 

 

Szelet Cukrászda

A hőség megérkezésével új ízek érkeztek meg a Szeletbe: a legújabb fagylaltokat a zserbó, a franciakrémes, a fügés ricotta és a mandarinos sajttorta inspirálta, de választhatjuk a pisztáciát is a sok-sok más íz mellett. A cukrászdában természetesen emellett a tökéletes francia krémestől egészen a legújabb francia desszertekig sok különlegesség megkóstolható.

Attila u. 1.