HOSSZÚLÉPÉS-SÉTÁK SZENTENDRÉN IS!

2017. május 19.

Ellenszélben, Templomok városa és Újrakezdők séták. A szentendrei TDM iroda és a fővárosi Hosszúlépés Városi Séta Kft. csapata közösen új  sétákat szervez Szentendrén. A Hosszúlépés azzal a céllal jött létre, hogy a ráérős sétákon megmutathassák Budapest ezernyi arcát, illatát, történetét és titkát egy-egy sétába sűrítve. Idén májustól már szentendrei sétákkal is bővült a népszerű programok sorozata.

A Templomok városa című séta megannyi vallás megannyi kultúráját tárja fel, az Ellenszélben elnevezésű séta a Kádár korszak alternatív kultúrájának részeként létrejött Vajda Lajos Stúdió szabad világába kalauzol minket. A Megvalósult álmok séta igazi különlegessége, hogy a tematika gerincét nem az egyes helyszínek vagy azok sa­játosságainak közös metszéspontjai adják, hanem az itt élő emberek. A séta során ugyanis öt különböző életút tárul fel előttünk: olyan szentendreiek és sikeres vállalkozásaik kerülnek bemuta­tásra, akik nem féltek valóra váltani a vágyaikat, és nem mellesleg egytől-egyig imádják a városunkat.

Ellenszélben – Alternatív kultúra a Kádár-kor Szentendréjén
Ha Szentendre, akkor művészetek! A szocialista évek áporodott levegőjében néhány fiatal egy egyedülálló összművészeti kezdeményezésbe fogott, amely néhány évvel később Vajda Lajos Stúdióként vált ismertté. Sétánkon az ő történetüket követjük végig az első templomdombi kiállításuktól a letartóztatásukig, majd az önálló pincehelyiségük megnyitásáig. Sétavezető: Winkler Zsuzsanna képzőművész.  A sétára itt tudsz jelentkezni.

Templomok városa – Multikulti Szentendre
Fedezd fel Szentendre sokszínűségét a templomtornyokat követve! Megannyi vallás, megannyi kultúrája tárul fel előttünk a város macskakövein lépkedve. Szó lesz a felekezetek összefogásáról, az ide telepedett népcsoportok hagyományairól, a középkori napóráról és a főutca névadójáról is. Sétavezető: Móricz János történész A sétára itt tudsz jelentkezni.

Újrakezdők – Megvalósult álmok Szentendrén
Gondolkoztál már rajta, hogy feladd a megszokott életedet és munkát válts? Szentendrei sétánkon olyan sikeres embereket mutatunk be, akik nem féltek valóra váltani a vágyaikat. A program során öt különböző életutat ismerünk meg. Sétavezető: Lang András, a Pesti Est alapítója.  A sétára itt tudsz jelentkezni. 

További infók: hosszulepes.org/szentendre