HIÁNYZENE 2. – NYITÓBULI AZ ELEVENKERTBEN

2017. április 19.

Az ElevenKert az Igazigaz, a Posztmolett és a Tudósok koncertjével nyitja az idei évadot 2017. április 21-én. A koncert annak a sorozatnak az első állomása, melyben helyi alternatív zenekarok lépnek fel, és egy-egy szerzeménnyel megjelennek a Hiányzene 2. válogatás-albumon.

A Vajda Lajos Stúdió hiányzenei szekciójának első CD-je tavaly nyáron jelent meg efZámbó István és Orgoványi Krisztián ötlete alapján. A cél egy „hiányzenei fórum” megalkotása volt, ahol olyan szentendrei, rétegzenét játszó zenekarok jutnak szóhoz, akiknek számait nem játsszák a rádiók, nem vetítik a televíziók (vagy csak nagyon elvétve). Az első CD-n megjelent zenekarok valamennyien Kis Janó Tél utcai garázs-stúdiójához kötődnek, itt vette fel első albumát a Ricsárdgír, és a legtöbb szentendrei zenekar is itt próbál a mai napig. Az első, ingyenes CD-t a zenekarok egy hónap alatt szétosztották rajongóik között a koncertek végén, ezután felkerült a teljes anyag a Hiányzene YouTube-csatornájára.

EfZámbó Öcsike tervei szerint a Hiányzenei fórum nemcsak az utóbbi évek szentendrei alternatív bandáit szeretné a jelennek és az utókornak rögzíteni. Tágítva a kereteket, a Dunakanyar vagy akár az ország minden olyan zenekara megjelenhet a következő lemezeken, akik beférnek ebbe a szokatlan kategóriába. További terv a múlt felgöngyölítése: régi felvételek gyűjtésével afféle helyi zenetörténeti hangosmúzeum létrehozása, melyben feledésbe merült, vagy tiszavirág-életű, de karizmatikus együttesek szerepelnek. Számos formáció már megszűnt, de megőrzésre méltó, hiszen a korábbi tagok azóta sikeres, új együttesekben játszanak.

Dr. Orgoványi Krisztián, a projekt egyik ötletgazdája és producere elmondta, hogy a Hiányzene második lemezét – amit a tervek szerint idén nyáron jelentetnek meg –, Torma Béla, a taliándörögdi ElevenKert egyik jól bevált hangtechnikusa rögzíti, professzionális minőségben. A hanganyaghoz négykamerás felvétellel videók is készülnek. Vágás után hamarosan ezek, illetve rövid interjúk is láthatók majd a YouTube-on.

Addig is, hallgass bele az első CD dalaiba és gyere bulizni az ElevenKertbe!

Hiányzene a YouTube-on: https://www.youtube.com/channel/UCBusLqMssHZ7X5E03xcvvnA

Hiányzene 2. – ElevenKert nyitóbuli

2017. április 21. péntek

20:00 IGAZIGAZ feat. ef Zámbó Öcsi
21:00 POSZTMOLETT (BÚCSÚKONCERT)
22:00 TUDÓSOK
belépő: 1000 Ft

Az esemény: https://www.facebook.com/events/1364977176893819/

A Hiányzene oldala: https://www.facebook.com/hianyzene

Fotó: Orgoványi Krisztián

Koncertfotó: Németh Zoltán Gábor